Περιφερειακη Διευθυνση Εκπαιδευσης και ΔΠΘ ενωνουν τις δυναμεις τους για την ενισχυση της ελληνομαθειας

Από το 3ο και 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής η έναρξη εφαρμογής του νέου προγράμματος για μαθητές και γονείς

Στη βελτίωση της ελληνομάθειας σε μαθητές και μαθήτριες, καθώς και τους γονείς τους, σε όλο το μήκος και το πλάτος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με μεγαλύτερη ευχέρεια στοχεύει το πρωτόκολλο συνεργασίας που συνυπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή, ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ.Φώτης Μάρης και η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ.Μαριγούλα Κοσμίδου.

Ένα πρωτόκολλο συνεργασίας που, όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η κ. Κοσμίδου, είναι το αποτέλεσμα της εξωστρέφειας και της συνεργασίας των δύο φορέων, σε μια πολυπολιτισμική περιοχή όπως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου οι γονείς των παιδιών φέρουν πολλές μητρικές γλώσσες.

Τα μαθήματα ελληνομάθειας θα γίνονται εκτός λειτουργίας των σχολικών προγραμμάτων, τόσο σε ενδιαφερόμενους μαθητές και μαθήτριες, όσο και σε γονείς που επιθυμούν να αυξήσουν την ελληνομάθειά τους, ενώ απώτερος στόχος είναι, όπως εξήγησε, και η «προγύμναση» των μαθητών μας για τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εξετάσεις.

Η αρχή αναμένεται να γίνει ήδη από την φετινή χρονιά με το 3ο καθώς και το 4ο Γυμνάσιο της Κομοτηνής, ενώ η εμπειρία των μηνών που απομένουν θα υποβοηθήσουν και την καλύτερη οργάνωση της επόμενη χρονιά.

Υπεύθυνη του όλου προγράμματος θα είναι η κ. Μαρία Δημάση, Αναπληρώτρια Πρόεδρος και Καθηγήτρια του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, που αποτελεί πολύπειρο στέλεχος ειδικά στο κομμάτι της ελληνομάθειας, ενώ δια μέσου του εργαστηρίου Διδασκαλίας  της Ελληνικής Γλώσσας  ως δεύτερης ξένης γλώσσας, που υπάρχει  στο  αντίστοιχο τμήμα θα υπάρχει συνεργασία και με τους προπτυχιακούς και με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε εξέλιξη οι προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ το τρέχον διάστημα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο μεταξύ άλλων και με την προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς προγραμματίζονται τα εξεταστικά κέντρα της περιοχής. Η ΠΑΜ-Θ διαθέτει όπως εξήγησε η ίδια και βαθμολογικό κέντρο, εκφράζοντας την πεποίθηση πως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για ακόμη μια φορά θα διεξαχθούν χωρίς προβλήματα και θα αποτυπώσουν το δυνατόν καλύτερα τις προσπάθειες που κάνουν οι εξεταζόμενοι.

Παράλληλα «τρέχουν» οι εξετάσεις για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας με την ευθύνη πάλι της περιφερειακής διεύθυνσης, καθώς και οι εξετάσεις πολιτογράφησης που είναι προγραμματισμένες για τις 14 Απριλίου στο 1ο Γενικό Λύκειο της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.