Πεντε συμβουλευτικες ομαδες φοιτητων απο το ΔΟΣΑ διακριθηκαν

Στα πλαίσια του δόγματος “Αριστεία-Επιστήμη-Καινοτομία” που αποτελεί τον στόχο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και του μαθήματος Επιχειρηματικότητα ΙΙ επιχειρήθηκε κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, η άμεση σύνδεση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και γνώσης των τεταρτοετών (τελειόφοιτων) φοιτητών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών με τον χώρο των επιχειρήσεων.

Αυτό είχε στόχο την απόκτηση για τους φοιτητές σημαντικής εμπειρίας σε πραγματικές συνθήκες Consulting σε πραγματικές επιχειρήσεις και την υποστήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής με την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του μαθήματος «Επιχειρηματικότητα ΙΙ» το οποίο διδάσκεται στο 8ο και τελευταίο εξάμηνο του προγράμματος σπουδών του Τμήματος ΔΟΣΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από τον καθηγητή κ. Περικλή Γκόγκα και με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες μετά την κρίση με την υψηλή ανεργία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής ως αποτέλεσμα των προβλημάτων αυτών, το μάθημα επαναστοχοθετήθηκε. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκαν 25 ομάδες φοιτητών- συμβούλων (consulting grous) με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων και φυσικά δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις περιοχής.
Οι 25 Συμβουλευτικές Ομάδες (Consulting Groups) αναζήτησαν και βρήκαν επιχειρήσεις οι οποίες και δέχτηκαν να συνεργαστούν με τους φοιτητές για να τους παρέχουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες. Τα Consulting Groups επισκέπτονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα της επιχειρήσεις/πελάτες τους με στόχο την συλλογή πληροφοριών για την επιχείρηση μέσω οικονομικών καταστάσεων, οργανωμένων και δομημένων επιστημονικά συνεντεύξεων με τους ιδιοκτήτες, την διοίκηση και τους υπαλλήλους της επιχείρησης/πελάτη αλλά και παρατήρησης των διαδικασιών και λειτουργιών τους.

Η διαδικασία της συλλογής πληροφοριών και της ανάλυσής τους ολοκληρώθηκε τον Μάιο.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο και μελέτη των Cοnsulitng Reports και σχετική διασταύρωση των στοιχείων, όπου αυτό ήταν δυνατό, οι ομάδες που διακρίθηκαν με τα 5 καλύτερα Consulting Reports με σειρά προτεραιότητας είναι:
1) Ομάδα 5 – Ζακώνης ΕΠΕ
Αβραμίδου, Διακουμογιαννοπούλου, Ζεάκη, Κεραμάρης, Κορωνάκης
2) Ομάδα 1 – Οινοποιία Θράκης ΑΒΕΕ
Γαριβάλδη, Καπούλα, Καραθανάση, Σπυρογιαννάκη, Φιλιππούδη,
3) Ομάδα 18 – Κατσιαμάκας ΑΒΕΕ
Γεωργιάδου, Θεοχαρούλας, Ίτσκος, Κοστουλίδης, Μητσάρα, Σελίδου,
4) Ομάδα 3 – Benjamin Moore ΑΕΒΕ
Θεοδοσιάδου, Κοντογιάννη, Νικολαϊδη, Παπακωνσταντίνου, Ταγγίδου
5) Ομάδα 11 – Εκκοκκιστήρια Θράκης ΑΒΕΕ
Αντωνοπούλου, Καραϊσκου, Παρίντα, Στεφανίδου, Χαλαζία

Με το ποσό των 1000 ευρώ η εταιρεία Ζακώνης ΕΠΕ βράβευσε τους φοιτητές

Η εταιρία Ζακώνης ΕΠΕ βράβευσε τους φοιτητές και φοιτήτριες που παρείχαν ένα ολοκληρωμένο Consulting Report σε αυτή και το οποίο παρέδωσαν στην επιχείρηση το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η επιχείρηση μένοντας απόλυτα ικανοποιημένη από την ποιότητα των επιστημονικών/συμβουλευτικών υπηρεσιών της ομάδας των φοιτητών αποφάσισε να τους βραβεύσει με το ποσό των 1000 ευρώ.

Υπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης επιχειρηματικών σχεδίων για τις επιχειρήσεις της περιοχής

Να σημειωθεί για όσες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής το επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα μετά από αίτημά τους να εκπονηθούν Επιχειρηματικά Σχέδια (Business Plans) από τους φοιτητές του τμήματος σε στενή συνεργασία με αυτές στα πλαίσια του μαθήματος Επιχειρηματικότητα Ι που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα κατά το χειμερινό εξάμηνο σπουδών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.