Πεντε συλληψεις στον Εβρο για εισαγωγη και λαθρεμποριο οπλων

Κατασχέθηκαν 10 πιστόλια τουρκικής προέλευσης

Με την κατηγορία της εισαγωγής, λαθρεμπορίας, μεταφοράς, κατοχής και αποθήκευσης πιστολιών τουρκικής προέλευσης, συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές της Αλεξανδρούπολης πέντε αλλοδαποί στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και διακριτική επιτήρηση, εντοπίστηκε, το πρωί της Παρασκευής, στη παραποτάμια περιοχή του Δήμου Σουφλίου, κοντά στη μεθόριο του ποταμού Έβρου, πνευστή λέμβος με έξι επιβαίνοντες, να προσεγγίζει την ελληνική όχθη. Στη συνέχεια, αφού αποβιβάστηκαν στην ακτή, πέντε από αυτούς, 21, 26, 37, 38 και 42 ετών (κατά δήλωσή τους ο 21χρονος είναι από την Αλγερία και οι υπόλοιποι από τη Συρία)  η λέμβος αναχώρησε με κατεύθυνση προς την τουρκική πλευρά από όπου και προήλθε.

Στη συνέχεια οι 5 άνδρες στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από το σημείο κινούμενοι πεζοί, παραπλεύρως του ποταμού Έβρου, ακινητοποιήθηκαν από τα στελέχη  της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με στελέχη της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κομοτηνής.

Έπειτα από έλεγχο που τους έγινε συνελήφθησαν, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ επιπλέον, μέσα σε σακίδιο πλάτης που έφερε ο 21χρονος εντοπίστηκαν 10 πιστόλια τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm, με αποξασμένους τους αριθμούς σειράς. Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα όπλα καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα. Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των συλληφθέντων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.