Πενηντα φιαλες αιματος συγκεντρωσαν οι Ιασμιωτες

Στην καθιερωμένη αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών περιφερείας Ιάσμου «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Πενήντα φιάλες αίματος συγκέντρωσαν την Κυριακή στον Ίασμο ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών περιφερείας Ιάσμου «Η ΕΛΠΙΔΑ», στην αιμοδοσία που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιάσμου, σε συνεργασία με το Δήμο.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρήθηκαν όλα τα μέτρα για την προφύλαξη από την μετάδοση του κορωνοϊού, κάτι που ευνοεί και ο ίδιος ο χώρος, σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου.

Όπως ανέφερε ο ταμίας του Συλλόγου κ. Γιάννης Μωραΐτης, η αιμοδοσία της Κυριακής ήταν σημαντική γιατί λόγω του κορωνοϊού, ο κόσμος διστάζει να δώσει αίμα και να πάει στα νοσοκομεία, για αυτό και προσπαθούν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες φιάλες για όσους το έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος έχει παράδοση στις αιμοδοσίες, και μέχρι πριν από μερικά χρόνια έδινε περίπου 450 φιάλες αίματος το χρόνο. Όμως η φυγή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό για εργασία, λόγω της οικονομικής κρίσης, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν και οι ενεργοί αιμοδότες στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια η πανδημία αύξησε την επιφυλακτικότητα.

Αυτές τις επιφυλάξεις θέλησαν να κατευνάσουν με την πραγματοποίηση της αιμοδοσίας στο Πνευματικό Κέντρο, δίπλα στο Κέντρο Υγείας, ώστε και να μην διαταραχθεί η λειτουργία του δεύτερου, αλλά και να εκμεταλλευτούν τον άνετο χώρο του πρώτου.

Ο Δήμος Ιάσμου παραχώρησε την αίθουσα, η οποία, τόνισε ο κ. Μωραΐτης, είναι ευρύχωρη, έχει αερισμό και μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες χωρίς συνωστισμό. Ακόμα ένα θετικό της αλλαγής χώρου, είναι πως πλέον έρχεται και γιατρός από την αιμοδοσία του Νοσοκομείου Κομοτηνής, που μπορεί να συμβουλεύει τους πολίτες.

Μάλιστα το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε πως και πέρα της πανδημίας, οι αιμοδοσίες τους θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο, λόγω ακριβώς των πλεονεκτημάτων που προσφέρει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.