“Pause” στις εργασιες της Τσανακλειου

«Ακατόρθωτη» η ολοκλήρωση του έργου εντός του 2015 – Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του από το επόμενο ΕΣΠΑ

Τη διακοπή των εργασιών στη Τσανάκλειο ανακοίνωσε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση του ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης. Τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του έργου ήταν ήδη ασφυκτικά καθώς οι εργασίες στο ιστορικό κτίριο της Κομοτηνής έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, ωστόσο τα «σκαμπανεβάσματα» στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας που είχαν ως αποτέλεσμα το πάγωμα της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους κατέστησαν σχεδόν αδύνατη την ολοκλήρωση του έργου εντός του χρονικού πλαισίου. 

Γιώργος Πετρίδης «Παλεύουμε μέχρι και για το ακατόρθωτο την ολοκλήρωση δηλαδή του έργου μέχρι το τέλος του 2015, παρόλα αυτά εξασφαλισμένη είναι η χρηματοδότηση του από το επόμενο ΕΣΠΑ»

Ο κ Πετρίδης μιλώντας στο σώμα χαρακτήρισε ως αυτονόητη κίνηση για τεχνικούς λόγους τη διακοπή των εργασιών ώστε να μην «τρέχουν» οι προθεσμίες για τους εργολάβους και εξέφρασε την πρόθεση και επιδίωξη του δήμου το έργο να μπει σε φάση facing, δηλαδή να μπορέσει να μεταφερθεί στο νέο ΈΣΠΑ, ώστε οι εργασίες – που έχουν ολοκληρωθεί κατά 50%- να ολοκληρωθούν μέσα στο νέο έτος.
 
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «το έργο της Τσανακλείου συνεχιζόταν απρόσκοπτα μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε χρηματοδότηση εδώ και αρκετούς μήνες, με τους εργολάβους να συνεχίζουν τις εργασίες μέχρι και σήμερα. Ωστόσο σήμερα κατέθεσαν αίτημα διακοπής των εργασιών το οποίο πρωτοκολλήθηκε στον δήμο».
 
Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σήμερα, Τετάρτη κατέρχεται στην Αθήνα για την συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ενώ θα επιδιώξει συνάντηση με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή για την εξασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης του έργου κατά τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.
 
«Για εμάς είναι ένα έργο σημαία το οποίο περίμεναν επί δεκαετίες οι πολίτες της Κομοτηνής» επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας τη δέσμευσή του για την ολοκλήρωσή του, η οποία όπως είπε «εξακολουθεί να υφίσταται. Παλεύουμε μέχρι και για το ακατόρθωτο δηλαδή να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το τέλος του 2015 καθώς και οι πληρωμές του, παρόλα αυτά σε κάθε περίπτωση έχουμε εξασφαλίσει μέσω facing, την μεταφορά του έτσι ώστε οι συνέπειες των όσων δύσκολων συμβαίνουν στην πατρίδα μας, να έχουν ως μόνο αρνητικό την μετάπτωση της ολοκλήρωσης του έργου κατά κάποιους μήνες και όχι για το 2016». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.