Παρουσιες και φετος απο Τουρκια και Βαλκανια στο μνημοσυνο του Αχμετ Σαδικ

Στην 27η επέτειο από το θάνατό του την Κυριακή 24 Ιουλίου

Το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995 στο δρόμο έξω από το χωριό Σώστης, πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά στον τάφο του στην Κομοτηνή την Κυριακή.

Στο χώρο όπως κάθε φορά βρέθηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του, καθώς και πολλά μέλη του κόμματος που ίδρυσε, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, καθώς και επισκέπτες από την Βουλγαρία και άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ όπως πάντα μεγάλη ήταν η παρουσία από την Τουρκία, καθώς και από μέλη της μειονότητας, αν και η προσέλευση ήταν μικρότερη από τις χρονιές πριν από την πανδημία.

Από την Τουρκία βρέθηκε στην Κομοτηνή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Yavuz Selim Kıran, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της Τουρκίας, από τους Δήμους, ακόμα και από Τουρκικούς ιατρικούς φορείς.

Ο κ. Kıran, ο οποίος κατά την παρουσία του στην χώρα επισκέφτηκε και τον τάφο του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους υπενθύμισε πως η μέρα του μνημόσυνου συμπίπτει με την 99η επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης, της οποίας, όπως ισχυρίστηκε, συνεχίζουν να υποστηρίζουν την αυστηρή εφαρμογή κάθε διάταξής της, και θα συνεχίζουν να είναι εναντίον στην προσπάθεια διάβρωσης αυτών των διατάξεων, αναφέρθηκε στις αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την Ελλάδα, ενώ ανέγνωσε μήνυμα και από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.