Παρουσιαση της ποιητικης συλλογης «Ο Μυθος Σωζει τη Ζωη» της Ευφημιας Ζαννη

Στην Ξάνθη το Σάββατο 11 Ιανουαρίου

Διετέλεσε συντονίστρια της Λέσχης ανάγνωσης ποίησης στη Δράμα από το έτος 2006 μέχρι τον Σεπτέμβριο του έτους 2012 και συνεχίζει ως συντονίστρια  την Λέσχη Ανάγνωσης ποίησης από το έτος 2019 μέχρι σήμερα.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και τεχνών στη Δράμα κατά τα έτη 2010-2011. Εκδήλωση λόγου και μουσικής, εμπνευσμένη από την ποιητική συλλογή «Ο Μύθος Σώζει τη Ζωή», της Ξανθιώτισσας συγγραφέως Ευφημίας Ζαννή, διοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν, επίσης, οι Εκδόσεις Περισπωμένη, το Βιβλιοπωλείο Σπανίδη και οι Νεότερες Θράσσες Συγγραφείς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2025, στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ», της Καπναποθήκης «Π».

Στην καλλιτεχνική παρουσίαση της συλλογής συμμετέχουν:

Υπόμνηση Μύθων: Μακής Πουρσαλιδάκης, Θοδωρής Νικολαΐδης.

Ενσάρκωση Ποιημάτων:

  • Άννα Κυρκίζογλου (Κασσάνδρα)
  • Ευρυδίκη Χατζηνάκου (Κορωνίδα)
  • Ευθυμία Λαζαρίδου (Αταλάντη)
  • Χριστίνα Παπαποστόλου (Διοτίμα)

Μουσική Συνοδεία:

  • Έφη Ζάννη (Πιάνο)
  • Δημήτρης Χατζηκύρκου (Βιολί)
  • Ανίτα Γκόρμαν (Σοπράνο)
  • Μαρία Κιορόγλου (Σοπράνο)

Επιλογές Μουσικής Συνοδείας:

  • Κασσάνδρα: Mozart – «Cavatina, L’ho perduta»
  • Κορωνίδα: Michael Legrand – «Les Moulins de mon cœur»
  • Αταλάντη: Ludovico Einaudi – «Run»
  • Διοτίμα: Ludovico Einaudi – «Burning»

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το ποιητικό βιβλίο της Έφης Ζάννη «Ο μύθος σώζει τη ζωή» διασώζει, φυλαγμένο από την φθορά ό,τι δεν βλέπουμε, κάθε τι που έχει φυσική μορφή και μας μιλάει ψιθυριστά. Μας ρωτάει με έρωτα: ποιος είναι ο σκλάβος και ποιος ο αφέντης, ποιος ο φίλος, ποιος ο εχθρός, ποιο το ζωντανό και ποιο το νεκρό;;;; Εμείς οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση. Μια απάντηση δική μας, σαν ηρωικοί μυθολογικοί χαρακτήρες, σαν ήρωες, σαν θεϊκοί.

Βιογραφικό Έφης Ζάννη

Η Ευφημία Ζάννη γεννήθηκε στην Ξάνθη το έτος 1962(16-1-1962).

Σπούδασε νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ήταν μέλος του Συνεδρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων “Institut International des Droits de l’Homme–René Cassin” στο Στρασβούργο, το έτος 1983, ως υπότροφος του Δημοκριτείου  Πανεπιστημίου Θράκης.  Από το έτος 1987 ασκούσε το επάγγελμα της Δικηγόρου στη Δράμα(ΑΜΔΣΔ 069),ως δικηγόρος της ΔΕΗ Α.Ε και μετέπειτα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε και της ασφαλιστικής εταιρείας Interamerican. Ήταν εισηγήτρια σε θέματα περιβαλλοντικού δικαίου σε συνεργασία με τον Γ.Παπαδημητρίου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι συνταξιούχος Δικηγόρος.

Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών(Παράρτημα Ξάνθης) με καθηγήτριες τις κυρίες Ουρανία Μανασή,  Σούλα Τζιγκουνάκη και καθηγήτρια Αθηνών την κ. Καίτη Τρούλη. Πήρε πτυχίο πιάνου από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με «άριστα παμψηφεί με διάκριση» το έτος 1983.  Δίδαξε στο «Θρακικό Πνευματικό Κέντρο-Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής»  ως καθηγήτρια πιάνου τα έτη 1984-1987.

Παράλληλα ασκεί καλλιτεχνική δραστηριότητα και συμμετέχει σε ρεσιτάλ solo και piano-duo ως σολίστ πιάνου καθώς και σε ποιητικές-λογοτεχνικές εκδηλώσεις και σε θεατρικά σχήματα.

Ήταν μέλος στο 1ο και 2ο Διεθνές φεστιβάλ ποίησης στο Παρίσι(1eme και 2 εμε Festival International de la Poesie a Paris et congres des poetes du monde).

Παντρεύτηκε τον κύριο Αναστάσιο Αναστασιάδη και έχει έναν γιο τον Ιωάννη Αναστασιάδη. Ζει στη Δράμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.