Παρουσια του υπατου προεδρου των ΑΧΕΠΑΝΣ το 16ο περιφερειακο συνεδριο της ΑΧΕΠΑ Ελλας στην Κομοτηνη

Ως «ΑΧΕΠΑΝ of the year» βραβεύτηκε ο Στάθης Κεφαλίδης

Με την εκλογή του νέου ΔΣ της 25 περιφέρειας ΑΧΕΠΑ ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 16ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Περιφέρειας της Παγκόσμιας Ομογενειακής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το Σάββατο 9 Μαΐου.
 
Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, έγινε παρουσία του υφυπουργού Επικρατείας κ. Τέρνες Κουίκ, του βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, του κυβερνήτη ΑΧΕΠΑ Ελλάδος κ. Γεωργίου Πλοκαμάκη, του προέδρου του τμήματος ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής κ. Στάθη Κεφαλίδη και εκπροσώπων της ομογένειας, της Ελλάδος και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης μελών των ΑΧΕΠΑ.

Τέρενς Κουίκ «Η ομογένεια, οι πιο Έλληνες από τους Έλληνες όπως τους αποκαλώ, δείχνουν αυτές τις αμέριστες, συνεχόμενες ευαισθησίες τους για την Ελλάδα»

Προσερχόμενος στο συνέδριο ο κ. Κουίκ δήλωσε πως «είναι εξαιρετικά τιμητικό ότι οι ΑΧΕΠΑ Ελλάς επέλεξαν την Κομοτηνή για το φετινό συνέδριο τους με εκπροσώπους της ύπατης αρμοστείας τους. Η ομογένεια, οι πιο Έλληνες από τους Έλληνες όπως τους αποκαλώ, δείχνουν αυτές τις αμέριστές, συνεχόμενες ευαισθησίες τους για την Ελλάδα». 

Στάθης Κεφαλίδης «Η ΑΧΕΠΑ είναι μια παγκόσμια ελληνική οργάνωση η οποία για 93 χρόνια προστατεύει και προωθεί τον ελληνισμό»

Από την πλευρά του ο οικοδεσπότης του συνεδρίου ο κ. Στάθης Κεφαλίδης, πρόεδρος τμήματος AJ -20 Κομοτηνής και αντιπρόεδρος εκπαίδευσης Ελλάδος στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία αντιπροσωπείας του Ύπατου Συμβουλίου από τη Αμερική, με επικεφαλής τον Supreme President Phillip Frangos υπογραμμίζοντας πως «για πρώτη φορά η ηγεσία της ΑΧΕΠΑ συμμετέχει σε συνέδριο περιφέρειας με τον ύπατο πρόεδρο της» και αναφερόμενος στη δράση της ΑΧΕΠΑ τόνισε πως «η ΑΧΕΠΑ είναι μια παγκόσμια ελληνική οργάνωση -εκτείνεται από την Αυστραλία στον Καναδά, τις ΗΠΑ και όπου υπάρχει ελληνισμός-, η οποία για 93 χρόνια προστατεύει και προωθεί τον ελληνισμό. Οι ΑΧΕΠΑΝΣ είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό» 

Μαρία Σοφιανού «Η διοργάνωση του συνεδρίου στην Κομοτηνή ενισχύει την πεποίθηση μας ότι δεν είμαστε ξεχασμένοι ούτε απομονωμένοι»

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν και οι Θυγατέρες της Πηνελόπης, το γυναικείο τμήμα των ΑΧΕΠΑ με την πρόεδρο του τμήματος της Κομοτηνής την κ. Μαρία Σοφιανού να χαιρετίζει την απόφαση να διοργανωθεί το 16ο Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ στην περιοχή μας «που είναι μια περιοχή ακριτική, μια περιοχή ευαίσθητη, ενισχύοντας την πεποίθηση μας ότι δεν είμαστε ξεχασμένοι ούτε απομονωμένοι» ενώ αναφερόμενη στις δράσεις του τμήματος της Κομοτηνής η κ. Σοφιανού υπογράμμισε πως «στα δύο περίπου χρόνια λειτουργίας μάς δόθηκε η ευκαιρία να πλησιάσουμε τον κόσμο ώστε να μας γνωρίσει να μας αγκαλιάσει. Πολλοί θέλησαν να γίνουν και μέλη του με αποτέλεσμα να έχουμε τετραπλασιάσει τον αριθμό των μελών μας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα». 

Phillip Frangos «Η ΑΧΕΠΑ παρουσιάζει προς την αμερικάνικη κυβέρνηση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα»

Εντυπωσιασμένος από τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των ανθρώπων της Κομοτηνής δήλωσε ο ύπατος πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ Phillip Frangos «αισθανόμαστε σαν να είμαστε μέλη της οικογένειας σας» υπογράμμισε προσθέτοντας για τη δράση της οργάνωσης «στην ΑΧΕΠΑ προσπαθούμε να προβάλουμε το ζήτημα της ελληνικής κρίσης στο εξωτερικό. Η ΑΧΕΠΑ παρουσιάζει προς την αμερικάνικη κυβέρνηση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ως Αμερικάνοι με ελληνική καταγωγή λέμε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια καίρια γεωστρατιγική θέση της Ανατολικής Μεσογείου και είναι η μόνη χώρα μαζί με το Ισραήλ που ήταν μαζί με την Αμερική. Είναι και προς το συμφέρον της Αμερικής να λυθεί το ζήτημα της ελληνικής κρίσης. Η λύση είναι δύσκολη και πρέπει να κάνουμε θυσίες αλλά όχι αυτές που θέλουν οι Ευρωπαίοι».
 
Να σημειωθεί τέλος ότι στο νέο ΔΣ της 25 περιφέρειας των ΑΧΕΠΑΝΣ επανεξελέγη Κυβερνήτης ο κ. Γεώργιος Πλοκαμάκης και τις λοιπές θέσεις του ΔΣ κατέλαβαν οι Βασίλειος Πετκίδης, Κώστας Κοζυράκης και Στάθης Κεφαλίδης. Επίσης ο κ. Στάθης Κεφαλίδης βραβεύθηκε ως «ΑΧΕΠΑΝ of the year».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.