Παρων ο «Πρωταγορας» στο πρωταθλημα ποδοσφαιρου δικηγορικων συλλογων

Ένας συμβολικός αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες από τη Νομική Σχολή που θα είναι ανοιχτός για όλους

Στο Ράδιο παρατηρητής 94fm φιλοξενήθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων και φοιτησάντων Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης  «Πρωταγόρας», κ. Έλπη Μπλεκάτση, η οποία μίλησε για τις δράσεις του συλλόγου και την παρουσία του στο 36ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δικηγορικών συλλόγων.

Ο «Πρωταγόρας» είναι ένας σύλλογος που δημιουργήθηκε από τους πρώτους φοιτήσαντες της Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή και έχει μέλη από όλη την Ελλάδα. Οι σκοποί του συλλόγου εκτός από την σύσφιξη και την αλληλεγγύη των μελών είναι και η σύσφιξη των σχέσεων με την πόλη. Συμφωνά άλλωστε με την κ. Μπλεκάτση υπάρχουν απόφοιτοι-μέλη του συλλόγου σε όλη την Ελλάδα που αγαπούν την Κομοτηνή περισσότερο και από τους Κομοτηναίους.

Σε αυτό το πλαίσιο παρόλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν ο σύλλογος δέχτηκε με χαρά να συμμετέχει στο 36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων που διοργανώνεται στην Κομοτηνή. Πρόκειται για ένα συμβολικό αγώνα  ανάμεσα σε δύο ομάδες αποτελούμενες από παίκτες που έπαιζαν στην ομάδα της Νομικής Σχολής, τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της. Ο αγώνας θα είναι ανοιχτός για όλους και θα πραγματοποιηθεί στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Πανθρακικού στο Ροδίτη.

Όταν οι φοιτητές «κατέβαζαν» ποδοσφαιρική ομάδα

Παράλληλα θα έχουν μια μικρή συνάντηση συμφωνά με την κ. Μπλεκάτση από άτομα που συμμετείχαν τότε στις ποδοσφαιρικές ομάδες,  για να συμπαρασταθούν στην διοργάνωση του δικηγορικού συλλόγου και για να μπορέσουν οι συμφοιτητές τους να πάρουν ξανά λίγο από το άρωμα της Κομοτηνής.

Σε αυτή τη συνάντηση ο Σύλλογος θα μοιράσει στα μέλη που θα έρθουν και ένα υλικό το οποίο θα μείνει στο χρόνο. Όπως αποκάλυψε η κ. Μπλεκάτση πρόκειται για «34 φωτογραφίες που αφορούν την ποδοσφαιρική ομάδα, την ομάδα του μπάσκετ, τις πορείες που κάναμε τότε και το θεατρικό σύλλογο που είχαμε».

Μάλιστα η πρόεδρος του «Πρωταγόρα» θυμήθηκε πως «εκείνα τα χρόνια στο ποδόσφαιρο οι φοιτητές έπαιζαν με ομάδες της Κομοτηνής και έβγαιναν και εκτός Κομοτηνής. Συμμετείχαν σε κανονικά  πρωταθλήματα, υπήρχαν και κερκίδες. Θα προσπαθήσουμε λίγο να αναβιώσουμε αυτό το πράγμα με κάνα δύο πλακάτ. Θέλω να πω ότι τότε οι φοιτητές παρόλο που η Κομοτηνή ήταν πάρα πολύ μικρή νομίζω ότι είχαν έρθει πολύ κοντά με την πόλη με τους ανθρώπους της πόλης και έτσι σιγά σιγά προχώρησε και η πόλη. Σήμερα, όταν μιλάμε για τους φοιτητές, μιλάμε μόνο σε ένα τοπικιστικό και οικονομικό επίπεδο. Δεν είναι έτσι, η πόλη αγάπησε τους φοιτητές και οι φοιτητές ήρθαν κοντά στην πόλη. Τότε έκαναν αγώνες ποδοσφαίρου, πήγαιναν στα χωριά  και τα γνώριζαν οι τότε φοιτητές που μετείχαν σε αυτό. Νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικά όλα αυτά».

Σχέσεις δια βίου ισχυρές

Δοθείσης ευκαιρίας η κ. Μπλεκάτση απεύθυνε κάλεσμα προς τους νέους απόφοιτους της νομικής σχολής  να γραφτούν στον σύλλογο του «Πρωταγόρα», εξηγώντας ότι τέτοιες συλλογικότητες κάνουν τους αποφοίτους να έρχονται μεταξύ τους κοντά, αναπτύσσοντας σχέσεις αλληλεγγύης σχέσεις συναδελφοσύνης σχέσεις δια βίου ισχυρές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.