Παρων για ακομα μια φορα οι κυριες της Ενοριας της Αγιας Βαρβαρας

Έκαναν βαρβάρα το προηγούμενο βράδυ και το καθιερωμένο παζάρι τους συγκεντρώνοντας έσοδα για την αγιογράφηση του ναού

Με τον δικό τους τρόπο τίμησαν οι γυναίκες της Ενορίας του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας την εορτή της Αγίας Βαρβάρας, φτιάχνοντας βαρβάρα την παραμονή της εορτής, αλλά και πραγματοποιώντας το καθιερωμένο τους παζάρι, συγκεντρώνοντας έσοδα για την ολοκλήρωση της αγιογράφησης του ναού, ανήμερα της γιορτής της Αγίας, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου.
 

Όπως ανέφερε η κ. Μαρίνα Σουρνάμη, μία από τις κυρίες της ενορίας που στηρίζουν και βοηθούν την προσπάθεια για την αγιογράφηση του ναού, συνεχίζουν την προσπάθεια κάθε χρόνο, παράλληλα με άλλες παραδοσιακές δράσεις.
 
Έτσι το βράδυ της Δευτέρας ετοίμασαν την βαρβάρα, όπως επιτάσσει το έθιμο, την οποία ευλόγησε ο ιερέας και μοιράστηκε σε όλους τους πιστούς.
 

Στη συνέχεια έστησαν και το μικρό παζάρι τους, με προσφορές των κυριών της ενορίας, τις οποίες προσέφεραν στο κοινό.
 
Το θετικό είναι ότι η προσέλευση γίνεται όλο και μεγαλύτερη, τόσο από κυρίες που βοηθούν αλλά και από πιστούς που στηρίζουν την αγιογράφηση του ναού.
 

Να σημειωθεί πως και το σιτάρι για την διακοσμημένη εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης και στη συνέχεια μοίρασαν οι κυρίες, ετοιμάστηκε από τις ίδιες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.