Παροχη σχολικων γευματων σε σχολεια του δημου Μαρωνειας – Σαπων ζητα η παραταξη «Αλληλεγγυη-Αναπτυξη-Ανανεωση»

Επιστολή στον υπ. Παιδείας

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας απέστειλε η δημοτική παράταξη Μαρωνείας-Σαπών «Αλληλεγγύη-Ανάπτυξη-Ανανέωση», ζητώντας την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε σχολεία του δήμου Μαρωνείας Σαπών. 

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε ώστε στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων να συμπεριληφθούν και σχολεία του δήμου Μαρωνείας – Σαπών.
 
Δεν είναι δυνατόν μία περιοχή με τους χαμηλότερους δείκτες ευημερίας των κατοίκων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε όλη τη χώρα, με την μετανάστευση να έχει εκτοξευθεί κατακόρυφα, με μεγάλο αριθμό ευπαθών κοινωνικά ομάδων και με τα υψηλότερα σε επίπεδο νομού ποσοστά σχολικής διαρροής, να μην συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων που εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες περιοχές της χώρας.
 
Ειδικά τώρα που το πρόγραμμα αυτό έχει επεκταθεί (με απόφασή σας) και έχουν συμπεριληφθεί και άλλα σχολεία σε άλλους δήμους της περιφέρειας μας, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη η πρότασή μας και να προβλεφθεί μέριμνα και για κάποια σχολεία του δήμου Μαρωνείας – Σαπών, όπου η πλειοψηφία των μαθητών το έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη.
 
Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε σε ένα δίκαιο αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας του δήμου Μαρωνείας – Σαπών σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.