Παρεμβαση της Utopia A.D. σε Δικηγορικο Συλλογο και Πλατεια

Για την απελευθέρωση του Γιάννη Μιχαηλίδη

Παρέμβαση στον δικηγορικό σύλλογο Ροδόπης πραγματοποίησε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου το αναρχικό στέκι Utopia με κείμενα αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 23 Μαΐου Γιάννη Μιχαηλίδη. Επίσης πέταξαν τρικάκια στα δικαστήρια, καθώς και στον πεζόδρομο όπου βρίσκονται πολλά δικηγορικά γραφεία. Το απόγευμα της ίδια ημέρα ανάρτησαν πανό στην πλατεία Ειρήνης και πέταξαν τρικάκια στην πλατεία και πέριξ αυτής.

Σε σχετικό του κείμενο το αναρχικό στέκι αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «από τις 23/05 ο Αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας με αίτημα την αποφυλάκιση του την οποία δικαιούται. Μια απεργία πείνας την οποία η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τη “θάψει”, ενώ τα καθεστωτικά ΜΜΕ κρατούν σιγή ιχθύος. Το κόμπλεξ της κυβέρνησης απέναντι σε όσους και όσες αμφισβητούν τη παντοδυναμία της και στέκονται με αξιοπρέπεια εναντίων της είναι προκλητικά δολοφονικό, την ίδια ώρα που ένας απεργός πείνας παλεύει για το αυτονόητο με κίνδυνο της ζωής του, ο κρατικός μηχανισμός μετά την αποφυλάκιση των ναζί της χρυσής αυγής, αποφυλακίζει τον φασίστα δολοφόνο του Ζακ, Αθανάσιο Χορταριά, τον μπάτσο δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Κορκονέα, βιαστές και παιδεραστές (Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης), ενώ προστατεύει και καλύπτει τα γρανάζια του, εμπλεκόμενα σε σκάνδαλα (novartis), βιασμούς ανηλίκων (Νίκος Γεωργιάδης) και δολοφονίες όπως για παράδειγμα αυτή του Ιάσονα Λαλαούνη από τον μπάτσου της Ν. Μπακογιάννη μπροστά στη βουλή και των μπάτσων δολοφόνων του Βασίλη Μάγγου και Νίκου Σαμπάνη».

«Πλέον βρίσκεται κρατούμενος όχι για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που οι δικαστές φαντάζονται ότι θα κάνει»

Παράλληλα παραθέτει αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσης και τονίζει για τον Γιάννη Μιχαηλίδη πως «αντιμέτωπος με ένα συνεχές καθεστώς εξαίρεσης, έπειτα από 8,5 χρόνια εγκλεισμού και χωρίς να εκκρεμούν ποινικές διώξεις ή πειθαρχικά εις βάρος του, δικαιούται την υφ’ όρων απόλυση  από τις 29 Δεκεμβρίου 2021. Παρ΄ όλα αυτά οι αιτήσεις αποφυλάκισης απορρίφθηκαν διαδοχικά με πρόσχημα πως “δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης, καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων”. Πλέον λοιπόν βρίσκεται κρατούμενος όχι για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που οι δικαστές φαντάζονται ότι θα κάνει. Δεν μπορεί να γίνει πιο ξεκάθαρο πως το να θεωρείσαι ύποπτος για κάτι είναι αρκετό για την αστική δικαιοσύνη για να σε κρατάει αιχμάλωτο επ’ αόριστον.

«Φτάνοντας στο σήμερα έπειτα από 5 μήνες προληπτικής κράτησης και αφού έχει εξαντλήσει όλα τα άλλα πιθανά μέσα, προκειμένου να διεκδικήσει την ελευθερία του, ο σύντροφος επέλεξε το έσχατο μέσο αγώνα: αυτό της απεργίας πείνας. Από τις 23/5 δίνει αυτόν τον δύσκολο αγώνα για την ελευθερία του και δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αμετανόητο σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη. Ας γίνει ο αγώνας του, αγώνας για την ελευθερία όλων μας» καταλήγει το κείμενο της Utopia A.D..

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.