Παρεμβαση της Προεδρου του Αρειου Παγου για τις πολιτικες αντιπαραθεσεις περι εργαλειοποιησης της δικαιοσυνης

«Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες»

Την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι πολιτικές αντεγκλήσεις των ημερών για τη Δικαιοσύνη. Η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας κ. Μαρία Γεωργίου, απευθυνόμενη προς πάσα κατεύθυνση προτρέπει «όσους επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη». «να την αφήσουν οριστικά έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».

Ολόκληρη η δήλωση είναι η εξής:

«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες» αναφέρει η κ. Γεωργίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.