Παρεμβαση Πετριδη για τον δρομο μπροστα απο το Kosmopolis

Οι συστάσεις για κατανόηση και το «καρφί» προς τον εργολάβο

Την παρέμβαση του δημάρχου Κομοτηνής, κ. Γιώργου Πετρίδη, έχει προκαλέσει η παρατεταμένη στασιμότητα στις εργασίες, που εκτελούνται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από τα φανάρια του εμπορικού κέντρου Kosmopolis έως το ύψος της Πολιτιστικής Κίνησης. Η κάκιστη κατάσταση, στην οποία παραμένει ο συγκεκριμένος δρόμος, έχει προκαλέσει «κύμα» αντιδράσεων στις τάξεις των περιοίκων, όπως και αγανάκτηση σε όσους διέρχονται συχνά με τα οχήματά τους.
 
 

«Θέλει και λίγο κοινό νου, δε χρειαζόταν να σκαφτεί ο δρόμος, ενώ ξέραμε ότι θα ρίξουμε άσφαλτο 10 μέρες μετά…»

 
Ο κ. Πετρίδης, σε σχετική δήλωσή του για το θέμα, γνωστοποίησε καταρχήν ότι την Πέμπτη συναντήθηκε με τον ανάδοχο του έργου, για να του ζητήσει να επισπεύσει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης, πράγμα που θα συμβεί εντός των επόμενων 24ώρων, όπως εκτίμησε. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο δήμαρχος Κομοτηνής σχολίασε δηκτικά τις ενέργειες του εργολάβου, αποδίδοντάς του ουσιαστικά την ευθύνη της καθυστέρησης. «Θέλει και λίγο κοινό νου», σχολίασε χαρακτηριστικά, «δε χρειαζόταν να σκαφτεί ο δρόμος, ενώ ξέραμε ότι θα ρίξουμε άσφαλτο 10 μέρες μετά…».
 
 

«Η ταλαιπωρία ξεχνιέται και αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα του έργου»

 
Ταυτόχρονα, όμως συνέστησε και κατανόηση στους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι κάθε έργο, που γίνεται, συνοδεύεται κι από ταλαιπωρία. «Πρόθεσή μας φυσικά είναι να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος», διευκρίνισε, επισημαίνοντας όμως ότι αυτό επιτυγχάνεται με το να μην κάνει τίποτα. «Μια ανακαίνιση του σπιτιού κάνουμε», σημείωσε ως παράδειγμα, «και ταλαιπωρείται μια ολόκληρη οικογένεια για μήνες». «Στην Κομοτηνή τα τελευταία χρόνια», τόνισε σε άλλο σημείο, «έγινε ένα πολύ μεγάλο έργο από το ΕΣΠΑ σε διάφορες γειτονιές και σε χωριά, υπήρξε ταλαιπωρία για πολύ κόσμο, αυτό όμως που μένει από ένα έργο είναι το αποτέλεσμά του». «Γι’ αυτό κι εμείς,  αν και είναι ελάχιστο το προσωπικό μας στην Τεχνική Υπηρεσία», συνέχισε, «δουλεύουμε ώστε και με το καινούργιο ΕΣΠΑ να μπορέσουμε να φέρουμε στην πόλη και στους οικισμούς όσο περισσότερα έργα μπορούμε». «Κι ας μας βρίζει ο κόσμος μετά γιατί ταλαιπωρείται», κατέληξε χαριτολογώντας.
 
Να σημειωθεί, πάντως, ότι το τελευταίο διήμερο εμφανίστηκαν μηχανήματα του εργολάβου, που έκαναν εργασίες κατά μήκος του δρόμου, προετοιμάζοντάς τον πιθανόν για να αρχίσουν να ρίχνουν το νέο ασφαλτικό υλικό. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.