Παρεμβαση αναρχικων εξω απο το σπιτι του Πρυτανη

Ανήρτησαν πανό φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια

Παρέμβαση-συγκέντρωση έξω από το σπίτι του πρύτανη του ΔΠΘ Φώτη Μάρη και στην ευρύτερη γειτονιά με συνθήματα, ανάρτηση πανό που έγραφε «Πρύτανη τα όνειρά σου… θα γίνουν οι εφιάλτες σου» και τρικάκια πραγματοποίησαν μέλη του Αναρχικού Στεκιού Utopia A.D. Τη δράση στήριξαν επίσης αναρχικοί από Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εξηγούν πως «από τις 7/2 ημέρα εκκένωσης του στεκιού δεν μας έχουν επιστραφεί τα πράγματα που υπήρχαν στον χώρο. Με ψεύτικες δικαιολογίες και ασυναρτησίες περί δήθεν παράνομων αντικειμένων όπως σπρέι και με προκλητικό ύφος από τον πρύτανη και την παρατρεχάμενη του, πλέον η υπομονή έχει τελειώσει. Περιμέναμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν έχει εμπλοκή η αστυνομία και η εισαγγελία, αντ’ αυτού προσπάθησαν να μας αποσπάσουν γραπτώς τα στοιχεία μας σε αίτηση για δήθεν επιστροφή των πραγμάτων. Εν τέλει την Τρίτη 19/3 μετά από εκ νέου παρουσία κάποιων συντρόφ(ισσ)ων στην πρυτανεία ο Φώτης Μάρης απάντησε πως περιμένει ειδοποίηση από την αστυνομία η οποία ευθύνεται για την καθυστέρηση».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την προειδοποίηση πως «για ό,τι συμβαίνει και ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα την ευθύνη την έχει πρώτος από όλους ο επαγγελματίας αθώος, πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.