Παρεμβασεις απο το ΚΚΕ ΑΜΘ εξω απο στρατοπεδα

«Τα προβλήματά μας δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων, το ίδιο και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!»

Συγκεντρώσεις έξω από τα στρατόπεδα για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων προγραμματίζει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα το διάστημα 14 με 18 Απρίλη.

Η Κομματική Οργάνωση της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προγραμματίζει τις παρακάτω συγκεντρώσεις- παρεμβάσεις:

Αλεξανδρούπολη: Στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη την Παρασκευή 16/4 στις 14:30 και το απόγευμα 16/4 θα γίνει εξόρμηση στην παραλία – Φάρο που συχνάζουν φαντάροι

Ξάνθη: Στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι, το Σάββατο 17/4 στις 12:00

Κομοτηνή: Θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε στρατόπεδα της πόλης και στην κεντρική πλατεία το Σαββατοκύριακο 17-18/4

Ορεστιάδα: Θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση  στην κεντρική πλατεία το Σάββατο 17/4

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ΑΜΘ για τους λόγους των παρεμβάσεων, «η ίδια πολιτική, τη στιγμή που αυξάνεται η θητεία στο στρατό ξηράς με τη δικαιολογία της στελέχωσης στην παραμεθόριο, στέλνει δεκάδες αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με προσωπικό και μέσα, σε ασκήσεις – πρόβες πολέμου εκτός συνόρων.

Την ώρα που επικαλούνται τη φύλαξη της παραμεθορίου για την αύξηση της θητείας, χώνουν το λαό της χώρας μας ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς που βρωμάνε μπαρούτι στην περιοχή, για να εξυπηρετήσουν ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, που σκοπό έχουν να βάλουν χέρι στη μοιρασιά της ενεργειακή πίτας και των θαλάσσιων δρόμων μεταφοράς.

Δίνουν “γη και ύδωρ” στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν αφήσει πίσω τους εκατομμύρια νεκρών, σακατεμένων, και ξεσπιτωμένων οικογενειών».

Λίστα αιτημάτων

«Τα προβλήματά μας δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων, το ίδιο και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!» υπογραμμίζει το ΚΚΕ ΑΜΘ στην ίδια ανακοίνωση και παραθέτει την εξής λίστα αιτημάτων:

  • Όχι στην αύξηση της θητείας. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει εδώ και τώρα την έκτακτη οικονομική στήριξη των στρατευμένων, ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους με το μεγάλο κόστος της θητείας τους.
  • Αντί να δίνουν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, που αιματοκυλούν τους λαούς, να εξασφαλίσουν τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ.
  • Να επιταχτούν άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες οι ιδιωτικές μονάδες υγείας και πρόνοιας με το προσωπικό τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με περισσότερες κλίνες, ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια για να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών και η υπεύθυνη ενημέρωσή τους από υγειονομικούς.
  • Να δοθούν όλες οι άδειες, και άδειες ορκωμοσίας, και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν την άδεια και πριν την επιστροφή από αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.