Παρελαση οπως παλια την 28η Οκτωβριου στην Κομοτηνη

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ, με πολύ κόσμο να παρακολουθεί την παρέλαση

Ένα εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου από τα παλιά έζησε η Κομοτηνή την Παρασκευή, με πολύ κόσμο να εκμεταλλεύεται την υπέροχη μέρα και να προσέρχεται για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, και συνεχίστηκε με την καθιερωμένη παρέλαση, την οποία παρακολούθησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ΓΓ Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχαήλ Καραμαλάκης, μαζί με τους βουλευτές της Ροδόπης, τους εκπροσώπους του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της περιοχής.

Η παρέλαση ξεκίνησε όπως πάντα με τους συλλόγους της πόλης, ενώ συνεχίστηκε με την παρέλαση των σχολείων

Όπως πάντα τις εκδηλώσεις έκλεισε ο Ελληνικός στρατός, ο οποίος παρέλασε όπως πάντα μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Μιχαήλ Καραμαλάκης: «Να πορευτούμε στις δύσκολες ημέρες που διαμορφώνονται μπροστά μας με βάση τα ισχυρά μηνύματα των προγόνων μας»

Την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Κομοτηνής εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Τάξης κ.Μιχαήλ Καραμαλάκης. «Την 28η Οκτωβρίου οι πρόγονοί μας έδωσαν ισχυρά μηνύματα που θα πρέπει διαρκώς να είναι στην καρδιά, στο μυαλό και την ψυχή μας και με βάση αυτά να πορευτούμε στις δύσκολες ημέρες που διαμορφώνονται μπροστά μας» ανέφερες στις δηλώσεις του μετά το τέλος της παρέλασης, καλώντας άπαντες σε «ομοψυχία» για να προσθέσει πως «πρέπει να μας διακρίνει αποφασιστικότητα και με αυτές τις αρχές να διαχειριστούμε και να πορευτούμε σε αυτήν την νέα πραγματικότητα». «Όλοι ενωμένοι όλοι μαζί για το κοινό καλό» κατέληξε ο ίδιος ευχόμενος Χρόνια Πολλά.

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμων: «Ας πούμε και εμείς σήμερα “ΟΧΙ” στην μεμψιμοιρία, στην μιζέρια, στην φαγωμάρα μας, στην διάσπασή μας»

Τις ευχές του για την ημέρα έστειλε και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμων τονίζοντας πως «οι δύο πνεύμονες  της Ελλάδας, η πίστη για τον Χριστό και η αγάπη για την πατρίδα είναι ιδανικά τα οποία δεν πρέπει να λησμονήσουμε, αλλά να τα υπηρετήσουμε και να δοξαστούμε μέσα από αυτά όπως και από τη ζωή των ηρώων μας». «Το “ΟΧΙ” που σήμερα γιορτάζουμε ήταν εκείνη η κουβέντα, το ήθος των ανθρώπων της εποχής του έπους του 1940 που διατήρησε την αξιοπρέπεια στον τότε πολιτισμένο κόσμο» συνέχισε για να προτρέψει άπαντες «ας πούμε και εμείς σήμερα αρκετά όχι στην μεμψιμοιρία, στην μιζέρια, στην φαγωμάρα μας, στην διάσπασή μας και ας πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ενότητα και την αγάπη μεταξύ μας». «Μπορούμε  αρκεί να το θέλουμε» κατέληξε.

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Η σημερινή η καλύτερη ημέρα για εθνική περισυλλογή, διδαχή και έμπνευση»

«Δεν υπάρχει καλύτερη ημέρα από την σημερινή για εθνική περισυλλογή, διδαχή και έμπνευση» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης τονίζοντας πως «απειλές και κίνδυνοι γυρίζουν γύρω από την χώρα μας».

«Διδαχή από τις πράξεις των προγόνων μας, που έδωσαν στην ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι,  και έμπνευση από τις φλογερές ματιές που είδαμε σήμερα στην παρέλαση, ένστολων και μαθητών, που μας θυμίζει την οξύνοια του ελληνικού πνεύματος αλλά και την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων να υπερασπίσουν το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία της πατρίδας μας» εξήγησε.

Δημήτρης Χαρίτου: «Αντλούμε διδάγματα από την ιστορία, ότι αν προχωρήσουμε με ενότητα και αποφασιστικότητα μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες»

«Τιμούμε με σεβασμό την μνήμη όσων όρθωσαν τα στήθη τους απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό και έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα» τόνισε στις δηλώσεις του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου. «Αισθανόμαστε υπερήφανοι και αντλούμε διδάγματα από την ιστορία, ότι αν προχωρήσουμε με ενότητα και αποφασιστικότητα μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, τις αμφισβητήσεις, τις απειλές ως χώρα, πυλώνας ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, ως κοινωνία χωρίς ανισότητες, χωρίς διαφθορά και διαπλοκή, ως κοινωνία αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και δημοκρατίας» κατέληξε.

Νίκος Τσαλικίδης: «Τιμούμε τους ήρωες που έδειξαν το δρόμο στις επόμενες γενιές»

Τιμούμε τους προγόνους μας και τα ιδανικά και τις αξίες που μας άφησαν, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης μετά την παρέλαση, που είναι  η ελευθερία η ανεξαρτησία και η αγάπη προς την πατρίδα.

«Τιμούμε τους ήρωες που έδειξαν το δρόμο στις επόμενες γενιές και πως πρέπει να κινηθούμε τα επόμενα χρόνια ως Έλληνες και πατριώτες» ανέφερε

Γιάννης Γκαράνης: «Τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να έχουμε μια χώρα ελεύθερη και ανεξάρτητη»

Τέλος ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης τόνισε πως τιμούμε την εθνική επέτειο του 1940, τους ήρωες του αλβανικού έπους και την εθνικής αντίστασης. «Τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να έχουμε μια χώρα ελεύθερη και ανεξάρτητη» ανέφερε.

Να σημειωθεί πως στεφάνι κατέθεσε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κ. Αθανάσιος Ελευθεράκης, που τόνισε πως οι Έλληνες μαζί ενωμένοι μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα, όπως έκαναν και το ‘40.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.