Παραβιασε τους ορους της αδειας του απο τη φυλακη και διεπραξε το ιδιο αδικημα

Σύλληψη διακινητή στην Εγνατία Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (4-1-2023) το πρωί, σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις διακινητές, δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι όπως διαπιστώθηκε απογευματινές ώρες της 3-1-2023 οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Καβάλας, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του χορηγήθηκε από το Κατάστημα Κράτησης Χανίων, στο οποίο ήταν έγκλειστος για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και αναζητούνταν από την 16-08-2022.

Στην τρίτη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Βέλκιου Ροδόπης, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Όπως προέκυψε ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα είναι πλαστές.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.