Παραταση του ωραριου μεχρι τις 1.30 ανακοινωσε ο Ν.Χαρδαλιας

Προανήγγειλε το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας από 1η Ιουλίου

Την παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ώρα και συγκεκριμένα έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τις δεξιώσεις ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς,

Η παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας και η επαναφορά της μουσικής πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουνίου, με τους παραβάτες να έχουν βαριά πρόστιμα. Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την «επιστροφή» της μουσικής στην εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με αυστηρά όμως πρόστιμα που εκκινούν από τις 5000 ευρώ, για την πρώτη παράβαση και φτάνουν έως και την 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε περίπτωση δεύτερης παράβασης.

Μάλιστα από την 1η Ιουλίου πρόκειται να καταργηθεί και η υφιστάμενη απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 5.30 το πρωί, πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα το επιτρέψουν.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου θα επιτραπούν όλες οι εργαστηριακές, πρακτικές και κλινικές ασκήσεις με φοιτητές σε πανεπιστήμια και ΙΕΚ.

Επίσης επανεκκινούν την λειτουργία τους καταστήματα εστίασης σε στοές.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας θέσεων σε ακροάματα θεάματα από 50% σε 75% σε χώρους χωρητικότητας έως 1000 θέσεις, σε 70% σε χώρους χωρητικότητας έως 5000 θέσεις, σε 65% σε χώρους χωρητικότητας έως 15.000 θέσεις και αν είναι πλέον των 15000 θέσεων ο αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα.

Πόσοι καλεσμένοι θα επιτρέπονται σε γάμους, βαπτίσεις

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης την αύξηση από την 1η Ιουλίου στον μέγιστο αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπονται στις δεξιώσεις που συνοδεύουν γάμους και βαπτίσεις στα 300 άτομα, ανακοινώνοντας πως από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή. Επίσης όπως εξήγησε υπάρχει σκέψη να επιτραπούν ξανά οι εμποροπανηγύρεις, μόνο σε Περιφερειακές Ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.