Παραταση ενος ετους στη δωρεαν περιθαλψη για ανασφαλιστους

Διάταξη με την οποία θα παρατείνεται για ένα έτος ακόμη το δικαίωμα της παροχής πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, θα φέρει σύντομα το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.
 
Ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών, πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ληφθεί μέριμνα και για το σύνολο των ανασφάλιστων με την εφαρμογή άλλων διατάξεων οι οποίες ήδη ισχύουν.
 
Αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να αντιμετωπισθούν δυσλειτουργίες του συστήματος με μεγαλύτερη την εισπραξιμότητα, ενώ εκτίμησε στα 6 δισ. ευρώ τη «μαύρη τρύπα» από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
 
Συνεχίζοντας ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για ανορθολογισμό στη διαμόρφωση των εισφορών των δικηγόρων των γιατρών και των μηχανικών και σημείωσε την ανάγκη για την εκλογίκευση του συστήματος.
 
«Δεν μπορεί» είπε «να καταβάλουν την ίδια εισφορά επαγγελματίες με ετήσια έσοδα 5.000 ευρώ και με εκείνους που δηλώνουν έσοδα 500.000 ευρώ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.