Παρασταση διαμαρτυριας του Συλλογου Φοιτητων Κοινωνικης Διοικησης για τα προβληματα της σχολης

Κατερίνα Κορδαλή «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας στερεί το όνειρο και την ελπίδα»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Πρυτανείας πραγματοποίησε εχθές ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, αντιδρώντας στον περιορισμό επιλογής κατεύθυνσης και ζητώντας την κατάργηση των κριτηρίων για την ένταξη σε αυτή.Το ζήτημα απασχολεί τον σύλλογο εδώ και τέσσερα χρόνια, σημείωσε η πρόεδρος, κ. Κατερίνα Κορδαλή, κάνοντας λόγο για περιορισμό στις σπουδές των φοιτητών αφού οι εισακτέοι έχουν δύο επιπλέον μαθήματα-κριτήρια για την εισαγωγή στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Εργασίας, που αν δεν τα περάσουν μέχρι το δεύτερο έτος αυτόματα πηγαίνουν στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Πολιτικής.
 
Στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Εργασίας μπορούν να εισαχθούν μέχρι 80 άτομα, δηλαδή φοιτητές που έχουν περάσει τα μαθήματα – κριτήρια μένουν εκτός αυτής εάν έχει ξεπεραστεί το όριο των ατόμων. «Δεν γίνεται να κάνουμε ένα επάγγελμα χωρίς να το θέλουμε. Έχουμε δώσει αγώνα για να περάσουμε στην σχολή τόσο εμείς όσο και οι γονείς μας που πληρώνουν τα έξοδά μας. Θεωρούμε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να μας στερεί το όνειρο και την ελπίδα. Εξάλλου καλώς ή κακώς έχουμε επιλέξει ένα επιστημονικό αντικείμενο που θα κάνει καλύτερη την κοινωνία», σχολίασε.
 
Εμβαθύνοντας στις αιτίες του προβλήματος η ίδια στάθηκε στην υποχρηματοδότηση των σχολών, αφού κάθε χρόνο όλο και λιγότερα χρήματα διατίθενται στην Παιδεία. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν περιορίζεται στον περιορισμό επιλογής κατεύθυνσης, αλλά επηρεάζει την καθημερινότητα των φοιτητών, συνέχισε μιλώντας για υποβάθμιση των υποδομών, της σίτισης, της εστίασης και τις απλήρωτες πρακτικές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.