Παρασταση διαμαρτυριας των εκπαιδευτικων της Ροδοπης εξω απο τη Διευθυνση Εκπαιδευσης

Ζητούν αυξήσεις στους μισθούς και στα κονδύλια για την Παιδεία

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης διοργανώνει σήμερα στη 1.00 το μεσημέρι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Σε συνέχεια απόφασης της ΔΟΕ, ο Σύλλογος προκήρυξε στάση εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να προσέλθουν στη συγκέντρωση, και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2023 που «δεν προβλέπει καμία αύξηση στους μισθούς, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, και συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και της Υγείας» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Δεν ανεχόμαστε έναν ακόμη προϋπολογισμό πείνας για την πλειοψηφία των εργαζομένων, ένδειας για τη λειτουργία των σχολείων που ταυτόχρονα χαρίζει απλόχερα δεκάδες δις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» τονίζει συγκεκριμένα ο Σύλλογος για να προσθέσει πως «δεν πάει άλλο! Ήρθε η ώρα να πάρουμε αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε αξιοπρεπώς!».

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι τα εξής:

  • ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και κάθε υποστηριχτή της.
  • Κανένας μισθός και σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ καθαρά (ο κατώτατος στην ΥΕ κατηγορία) – 1200 στην ΠΕ και αναπροσαρμογή αναλογικά των μισθών. ΣΣΕ παντού με πραγματικές αυξήσεις και κάλυψη όλων των απωλειών από τα Μνημόνια, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.
  • Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς, απόδοση του ΜΚ 2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
  • Εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
  • Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας δε θα περάσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.