Παρασταση διαμαρτυριας των Δασκαλων της Ροδοπης σε συνεδριαση του ΠΥΣΠΕ

Παρέμβαση σε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ροδόπης πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης ώστε να μην υποβαθμιστεί ο αριθμός των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Ροδόπης για την αποτροπή τυχόν απόφασης του εάν αυτή υποβαθμίζει τον αριθμό των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς στην περιοχή μας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Αυγούστου μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρείς Ιεράρχες».
Τα μέλη του Συλλόγου κάλεσαν το Διευθυντή Εκπαίδευσης και τα 2 διορισμένα από τη Διοίκηση μέλη του ΠΥΣΠΕ (που όλοι τους είναι μέλη του συλλόγου) να ταχθούν με την πλευρά των εκπαιδευτικών και όχι με την πλευρά αυτών που θεωρούν σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ για την περικοπή θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών.
 

Προβλήματα κυρίως στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων

Η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ροδόπης έγινε μετά από αποστολή εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με το οποίο ζητείται η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπολογισμού των λειτουργικών κενών μέχρι την 17η Αυγούστου.
Η διαδικασία αυτή φέτος, σημειώνουν οι Εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΥΠΠΕΘ με την εφαρμογή των πρόσφατων Υ.Α. και νόμων για ολοήμερα και  νηπιαγωγεία θα οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας πανελλαδικά και δεκάδων στο ΠΥΣΠΕ Ροδόπης, ενώ θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στην ήδη επιβαρημένη κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης, για αυτό και ζητούν τη μη εφαρμογή του και την κατάργηση του. 
Η βιασύνη του Υπ. Παιδείας να υλοποιηθούν τέτοιες διαδικασίες, σημείωσαν, δείχνει ότι φοβάται την αντίδραση που θα συναντήσει από την εκπαιδευτική κοινότητα η οποία υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γ.Σ. της ΔΟΕ θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τέτοιες συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ο νέος τύπος σχολείου που επιχειρεί να εφαρμόσει το ΥΠΠΕΘ μειώνει τις ώρες διδασκαλίας με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων σχεδόν στο σύνολό τους αρχικά και ενδεχόμενα και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στη συνέχεια, υποχρεώνονται να μετακινηθούν και σε άλλο σχολείο ή σχολεία για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία που θα υποστούν, την ανατροπή του οικογενειακού τους προγραμματισμού, τα επιπρόσθετα έξοδα ενώ ταυτόχρονα μειώνεται δραματικά ο αριθμός των αναπληρωτών που πρόκειται να προσληφθούν.
Θεωρούν δε πως οι εξαγγελίες για το νέο σχολείο των ίσων ευκαιριών είναι εξαγγελίες για σχολείο ελάχιστων ευκαιριών ενώ ο θεσμός του ολοήμερου ουσιαστικά υπολειτουργεί, και έτσι αντί για προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών για την πλήρη στελέχωση και λειτουργία των σχολείων θα δούμε μηδενικούς διορισμούς, ανεπαρκείς προσλήψεις αναπληρωτών και υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων για την στοιχειώδη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.