Παρασταση διαμαρτυριας στον Περιφερειακο Διευθυντη Εκπαιδευσης

Με αφορμή τη νέα διάταξη του Υπουργείου για την πρόσληψη των αναπληρωτών

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν στην Κομοτηνή την Παρασκευή οι ΕΛΜΕ και οι σύλλογοι Δασκάλων- Νηπιαγωγών του Ν. Ροδόπης και Έβρου στα πλαίσια της πανελλαδικής διαμαρτυρίας με αφορμή τη νέα διάταξη του Υπουργείου για την πρόσληψη των αναπληρωτών. 

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Έβρου, που ήταν παρών, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει:

«Να αποσυρθεί τώρα η πρόταση του Υπουργείου. Καμιά απόλυση αναπληρωτών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια. Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσοι παραμένουν αναπληρωτές. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τη ρύθμιση για την Προσχολική Αγωγή που θα οδηγήσει στο κλείσιμο νηπιαγωγείων.
 
Ο Περιφερειακός Διευθυντής ακολουθώντας πιστά την πολιτική και την επιχειρηματολογία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια γιατί είμαστε φτωχή χώρα, αναφέρθηκε σε χρόνια προβλήματα που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση για την οποία ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση. Γενικά επανέλαβε τα γνωστά επιχειρήματα για εφαρμογή του νόμου, εξορθολογισμό του κόστους της εκπαίδευσης και του προσωπικού κλπ. Τελικά διέλυσε τις αυταπάτες, για όσους ακόμη διατηρούν, της πρώτης φοράς αριστεράς….. Μάλιστα σε κάποια στιγμή πιεσμένος από ερωτήσεις βρήκε και τον μόνιμο φταίχτη, το ΚΚΕ, που εναντιώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Συνάδελφοι, αυτό είναι εμπαιγμός! Όλη η Διοίκηση, από το Υπουργείο ως τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς, ξεκαθαρίζουν ένα ζήτημα: η ανεργία, οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, τα άμεσα προβλήματα των σχολείων , των μαθητών μας, μπαίνουν στη μέγγενη των μνημονίων και των επιλογών της ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ.
 
Αυτή η πολιτική όσο δεν αντιπαλεύεται συνολικά θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων ,ειδικοτήτων, σχολείων όχι μόνο σε μικρά επαρχιακά σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί θα οδηγηθούν σε μεγαλύτερη ανεργία, κινητικότητα , σε ακόμη μεγαλύτερη εργασιακή περιπλάνηση και ανασφάλεια.
 
Πιστεύουμε ότι είναι πια μονόδρομος ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας, των εκπαιδευτικών, γενικότερα του λαού.
 
Παίρνουμε την υπόθεση της πάλης στα χέρια μας στο πλάι του ταξικού κινήματος!
Όλοι στη 48ωρη Απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νόμο λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το υπόλοιπο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.