Παρασταση διαμαρτυριας απο τους δασκαλους της Ροδοπης

Έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης , στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΔΟΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, αντιδρώντας στις αλλαγές που έχει φέρει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην εκπαίδευση.
Ανάμεσα στα αιτήματα της ΔΟΕ είναι η άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο, 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή, άμεσους μαζικούς μόνιμους διορισμούς, στήριξη της Ειδικής Αγωγής, απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων αλλά και οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.
 
Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρείς Ιεράρχες» κ. Παναγιώτα Βενετοπούλου, ο σύλλογος πραγματοποίησε αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας, προειδοποιώντας μαζί με τους συναδέρφους τους σε όλη τη χώρα για τις επόμενες αγωνιστικές κινήσεις του κλάδου κατά της υποβάθμισης της εκπαίδευσης, την οποία βλέπουν από την αρχή του καλοκαιριού να προχωρά και να γίνεται ακόμα χειρότερη.
Η ίδια ευελπιστεί πως οι κινητοποιήσεις θα έχουν αποτέλεσμα, και θα πραγματοποιηθούν μαζικά με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. 

«Κάθε φορά που ξεκινάμε κάτι σαφώς αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για πάρα πολλά. Ένα από αυτά να πετύχουμε είναι κέρδος για όλους» τόνισε, παραδεχόμενη όμως ότι η κεντρική διοίκηση μέχρι τώρα δεν φαίνεται ανοιχτή στα αιτήματά τους, μιας και οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ που κατατέθηκαν στον υπουργό Παιδείας δεν έτυχαν αποδοχής, ενώ και σε συναντήσεις του ΔΣ της Ομοσπονδίας με κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας φάνηκε από πλευράς του υπουργείου να υπάρχει μόνο την αδιαφορία. «Οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα διάλογο, μιλάμε μόνον για ένα μονόλογο με ένα υπουργό ο οποίος κωφεύει» σημείωσε η κ. Βενετοπούλου, τονίζοντας πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, αν και ακόμα είναι άγνωστο με ποια μορφή μιας και οι αποφάσεις θα ληφθούν στην ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων εκπαιδευτικών στα τέλη του Σεπτέμβρη.
 
 

Συμπαράσταση από ΑΔΕΔΥ και ΕΛΜΕ Ροδόπης

 
Παρών στην διαμαρτυρία ήταν και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Τσουκαλά, για να δείξουν την συμπαράστασή τους στους δασκάλους.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης δίνει το παρών στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, τονίζοντας πως οι κινήσεις της κυβέρνησης, που γίνονται χωρίς εμπεριστατωμένο διάλογο, οδηγούν σε αστοχίες που πληρώνουν γονείς, παιδιά, και εκπαιδευτικοί, για αυτό και συμπαραστέκονται στους αγώνες αυτούς.
 

Ανακοίνωση συμπαράστασης όμως εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Ροδόπης, που συμμετείχε στην τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη έπειτα και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, σε συμπαράσταση της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ.
 
Κατέθεσε δε ως αιτήματα το ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία, άμεση πρόσληψη αναπληρωτών σε μία φάση σε όλα τα λειτουργικά κενά, καμιά απόλυση αναπληρωτή, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, στήριξη της ειδικής αγωγής, καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων, απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας Ο.Π για τα ΓΕΛ. και των τμημάτων γενικής παιδείας τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα, επαναφορά της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής καθώς και εξασφάλιση όλων των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτέμβρη τα οποία παραβιάζονται με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.