Παρασταση διαμαρτυριας απο τους δασκαλους της Ροδοπης

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για τον υπολογισμό λειτουργικών κενών και υπεραριθμιών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ροδόπης ο σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης «Οι τρείς Ιεράρχες» το πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου, διεκδικώντας τον υπολογισμό λειτουργικών κενών και υπεραριθμιών βάσει των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης για την κάλυψη κάθε εκπαιδευτικού έργου.
 
Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 2/8/2017 θεωρούν πως έγινε φανερό πως ο υπολογισμός των λειτουργικών κενών και υπεραριθμιών για το ενιαίο ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους Φίλη, όπως έχουν ενσωματωθεί στο νέο ΠΔ 79/2017 ενώ ακόμα δυσμενέστεροι όροι πιστεύουν πως θα ισχύσουν για τα ολιγοθέσια μειονοτικά ολοήμερα.
 
Αυτή η μέθοδος υπολογισμού, ανέφεραν, έχει καταγγελθεί από το Σύλλογό τους και από την 85η ΓΣ ΔΟΕ ήδη από την περσινή χρονιά καθώς οδηγεί σε απώλειες δεκάδων θέσεων εργασίας στο ΠΥΣΠΕ Ροδόπης και αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
 
Για αυτό και το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση και παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ την Τρίτη  8/8 και ώρα  09:00 στο κτίριο της Διεύθυνσης Π.Ε. Ροδόπης  διεκδικώντας τον υπολογισμό λειτουργικών κενών και υπεραριθμιών βάσει των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης για την κάλυψη κάθε εκπαιδευτικού έργου.
 
Καλούν δε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τα 2 διορισμένα από τη Διοίκηση μέλη του ΠΥΣΠΕ (που όλοι τους άλλωστε είναι μέλη του συλλόγου τους) να ταχθούν με την πλευρά των εκπαιδευτικών και όχι με την πλευρά των σχεδιασμών κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ για την περικοπή θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.