Παρασταση διαμαρτυριας απο τον Συνδεσμο Σχολικων Εφορειων Μειονοτικων Σχολειων σημερα στην Περιφερειακη Διευθυνση Εκπαιδευσης

Ως αντίδραση στην αναβολή των εκλογών σχολικών εφοριών για έβδομη φορά

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή και στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης θα προχωρήσουν σήμερα γονείς μαθητών που φοιτούν σε μειονοτικά σχολεία. Αιτία της διαμαρτυρίας όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων Θράκης, είναι οι συνεχιζόμενες αναβολές των εκλογών για την ανάδειξη νέων σχολικών εφορειών.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρεται στο ιστορικό του θέματος, εξηγώντας πως ήδη πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις μεταξύ του Περιφερειακού Διευθυντή και του Συνδέσμου με τη συμμετοχή και βουλευτών, στις οποίες ο Σύνδεσμος κατέθεσε τα αιτήματα είτε να διεξαχθούν οι εκλογές σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα ή να ακυρωθεί η απόφαση για εκλογές και να παραταθούν οι θητείες των υφιστάμενων σχολικών εφορειών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως μεταφέρει ο Σύνδεσμος, η πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ήταν να διοριστούν οι σχολικές εφορείες μόνο για μια φορά ή να γίνουν οι εκλογές με ηλεκτρονικό τρόπο. «Όλοι αντιδράσαμε στην πρόταση διορισμού, λέγοντας επίσης ότι η ηλεκτρονική μορφή εκλογών είχε δυσκολίες και δεν θα ήταν ασφαλής» σημειώνει ο Σύνδεσμος για να επισημάνει πως αντιπρότεινε για την πραγματοποίηση των εκλογών «σε μεγάλα σχολεία, σε κάθε τάξη να τοποθετηθεί μια κάλπη, και σε μικρά σχολεία, οι γονείς κάθε τάξης να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν να ψηφίσουν σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» ούτως ώστε οι εκλογές να πραγματοποιηθούν με τον συνηθισμένο τρόπο».

«Μήπως ο στόχος είναι κατάργηση των εκλογών;»

«Παρ ‘ όλα αυτά, δεν υπήρχε λογική εξήγηση για την αναβολή των εκλογών στις 9 Μαρτίου, ούτε για την αναβολή τους στις 30 Μαρτίου και 20 Απριλίου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, εξηγώντας σε άλλο σημείο πως «η προσδοκία μας από τη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ήταν ότι θα έφερνε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα (…) Η απάντηση του όμως ήταν η προσβλητική δήλωση που δημοσιεύθηκε στον Τύπο. Μήπως ο στόχος είναι κατάργηση των εκλογών; Δυστυχώς, αυτό που έχουμε βιώσει τις τελευταίες ημέρες μας οδηγεί να σκεφτόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση».  

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε» συνεχίζει ο Σύνδεσμος «ότι η θέση στην οποία βρίσκεται είναι για την εξεύρεση λύσεων και δεν είναι σε θέση να απειλεί και να στοχεύει τους ανθρώπους που προσπαθούν να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους. Επιπλέον, δεν είναι σύνηθες στις δημοκρατίες για έναν γραφειοκράτη που διορίζεται από την πολιτική εξουσία να κάνει δηλώσεις εναντίον και να στοχεύει βουλευτές που έχουν επανειλημμένα εκλεγεί με χιλιάδες ψήφους. Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν διαμαρτυρίες από διάφορες ομάδες στην περιοχή μας, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον κ. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης εναντίον τους. Σηκώνει επιδεικτικά τους τόνους όταν πρόκειται για εμάς, αλλά όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε πολίτες αυτής της χώρας».

«Λέμε όχι στον διορισμό, ποτέ δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Λέμε ότι οι σχολικές εφορίες είναι οι μοναδικές ιδιοκτήτες των μειονοτικών σχολείων» καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.