Παρασταση διαμαρτυριας απο τον Συλλογο Εκπαιδευτικων Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης Ροδοπης

Πρώτη αντίδραση για το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

Σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ροδόπης θα προχωρήσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες» το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Απριλίου. Στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας θα επιδοθεί συμβολικά η απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), στην οποία καταγράφονται αναλυτικά τα σημεία διαφωνίας των δασκάλων στο προωθούμενο νομοσχέδιο για την παιδεία.
 
Μεταξύ των σημείων διαφωνίας είναι ο προωθούμενος τρόπος αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, η «σχολειοποίηση» του Νηπιαγωγείου με την εισαγωγή των Αγγλικών σε πρώτη φάση και αργότερα της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των νηπίων και η εισαγωγή των λεγόμενων «εργαστηρίων δεξιοτήτων», που σύμφωνα με τη ΔΟΕ κινείται σε αντιπαιδαγωγική κατεύθυνση με τον τρόπο που επιχειρείται να εφαρμοστεί.
 
Συνολικά η ΔΟΕ εκτιμά πως «το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα της εκπαίδευσης, δε λαμβάνει υπόψη καμία από τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, αντιθέτως υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς στην Παιδεία, χειροτερεύει τους όρους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου. Διατηρεί και επεκτείνει τα μνημόνια διαρκείας στη δημόσια εκπαίδευση χτίζοντας επάνω στο νομοθετικό πλαίσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και προσαρμόζοντας το επί τα χείρω». Για αυτό και προτρέπει «το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! Τώρα είναι ώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.