Παρασταση διαμαρτυριας απο το ΜΑΣ με αφορμη την επισκεψη Λιακου

Για τις στοχεύσεις και τα πορίσματα της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην είσοδο της Παλιάς Νομικής μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία κ. Αντώνη Λιάκου στο χώρο.
 
Ο κ. Λιάκος πραγματοποίησε διάλεξη σε μεταπτυχιακό του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, όμως με αφορμή αυτό οι σπουδαστές της παράταξης θέλησαν να καταδικάσουν στο πρόσωπό του το έργο της επιτροπής, η οποία θεωρούν ότι έχει σαν στόχο την προώθηση αντιδραστικών αλλαγών στο χώρο της εκπαίδευσης.
 
Τα μέλη του ΜΑΣ θεωρούν ότι η επιτροπή προωθεί την ανάγκη για μείωση δαπανών βάζοντας στο στόχαστρο τα συγγράμματα αλλά και την πλειοψηφία των φοιτητικών παροχών της μέριμνας, σταματώντας τις προσλήψεις διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού και περνώντας την έρευνα και την υποστήριξη μαθημάτων σε τσάμπα εργαζόμενους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές.
 
Την ίδια ώρα η δεδηλωμένη από την επιτροπή ανάγκη για αύξηση των εσόδων των πανεπιστημίων θεωρούν ότι οδηγεί στη δημιουργία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών ειδικά σε αντικείμενα με ζήτηση, καθώς και το ξεπούλημα της περιουσίας των πανεπιστημίων, ενώ από πίσω κρύβεται νέο σχέδιο Αθηνά με περεταίρω κλείσιμο σχολών.
 
Για αυτό και καλούσαν τους φοιτητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να επιστραφούν τα αποθεματικά των Πανεπιστημίων, και να μην εφαρμοστούν οι αντιδραστικές κατευθύνσεις των πορισμάτων του διαλόγου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.