Παραμενουν ενεργα τα δυο πυρινα μετωπα

Δύσκολο αναμένεται το βράδυ για τη Ροδόπη

Με τον ήλιο να οδεύει προς τη δύση του αναμένεται δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους σε όλη τη Θράκη, αφού τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να κατακαίουν εκτάσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πολυκερματισμένες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με τη συνδρομή των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης, οργανώσεων και αρκετών εθελοντών, ωστόσο τα τελευταία λεπτά φωτός θα σημάνουν και την παύση του πετάγματος των εναέριων μέσων, κάτι που θα κάνει το έργο ακόμα πιο δύσκολο, καθώς η διαχείριση των πύρινων μετώπων θα γίνεται μόνο με τις επίγειες δυνάμεις.

Στα της Ροδόπης, αυτή τη στιγμή, ενεργά παραμένουν και τα δύο μέτωπα των πυρκαγιών, στην Άνω Δροσίνη και το Μίσχο. Αυτό το δεύτερο είναι που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής και την πιο έντονη ανησυχία, αφού η φωτιά έχει επηρεάσει ήδη πέντε οικισμούς στους οποίους από το μεσημέρι έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Στον οικισμό Ληνού εντοπίζονται μέχρι στιγμής οι περισσότερες καταστροφές, αφού η φωτιά κατέκαψε σπίτια και αυτοκίνητα.

Ο Δήμος Ιάσμου «άνοιξε» τους δημόσιους χώρους του για φιλοξενία των πυρόπληκτων κατοίκων (ΚΑΠΗ, Πνευματικό Κέντρο, Σχολείο) ενώ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου διέθεσε τη στέγη του για τη φιλοξενία.

Την ίδια ώρα ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης αρχίζει να ξεδιπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάτοικοι της Ροδόπης με κάθε τρόπο προσπαθούν να βοηθήσουν. Ήδη έχουν συγκεντρώσει στις αποθήκες του ΚΤΕΛ Ροδόπης νερά και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.