Παραμενει στο Πανεπιστημιακο μεχρι να αναβαθμιστει το Δημοτικο Κολυμβητηριο ο Δημος Κομοτηνης

Συνεχίζεται η σύμβαση με το ΔΠΘ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023

Θα συνεχίσει τη χρήση, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023, του πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου του ΤΕΦΑΑ ο Δήμος Κομοτηνής, μιας και η ανακατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου βρίσκεται ακόμα σε αναμονή.

Για αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε εκ νέου το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για την παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου του ΔΠΘ, με χρονική διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Ο Δήμος Κομοτηνής θα καταβάλλει για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης από την υπογραφή της και μέχρι τη λήξη της, συνολικά μέχρι του ποσού των 170.000 ευρώ.

Η συνεργασία αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, μιας και η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου δεν ήταν δυνατή τόσο λόγω κόστους συντήρησης και λειτουργίας, που στη σημερινή του κατάσταση, ξεπερνά σύμφωνα με την δημοτική αρχή τις 450.000 ευρώ το χρόνο.

Λόγω αυξημένης ζήτησης από τους φορείς του Δήμου, οι ώρες χρήσης στην νέα προγραμματική σύμβαση θα ανέρχονται τις καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή) σε 14 ώρες και το Σάββατο σε 14 ώρες.

Συγκεκριμένα η χρήση θα γίνεται τις εξής ημέρες και ώρες ανά εβδομάδα: Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:30 έως 22.30 στη μικρή και τη μεγάλη πισίνα και το Σάββατο από 08:30 έως 22.30 και στη μικρή και στη μεγάλη πισίνα.

Συνολικά η παραχώρηση της χρήσης του Πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου για τις ανάγκες των φορέων του Δήμου με βάση τη νέα σύμβαση ανέρχονται σε 336 ώρες περίπου το μήνα, για 11 μήνες το χρόνο.

Η ΔΚΕΠΠΑΚ θα καταρτίσει και θα συντονίσει το πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού κολύμβησης καθώς και των αθλητικών συλλόγων κολύμβησης αλλά και των δημοτών, συντάσσοντας κατάσταση εβδομαδιαίου προγράμματος, όπου ανά ημέρα και ώρα, με κοινή συμφωνία με το Πανεπιστήμιο, θα επιτρέπεται η είσοδος των ωφελούμενων στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις.

Κατά την συζήτηση αναφέρθηκε η προσπάθεια του Δήμου να επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο, με συμβούλους να ρωτούν πότε θα ολοκληρωθεί ώστε να μπορέσει να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πολιτών, αλλά και αν θα μπορέσει να είναι βιώσιμο.

Όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου, η πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα Ηλέκτρα, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, όμως οι διαδικασίες που ακολουθούνται καθυστερούν πάρα πολύ, και περιμένουν ακόμα την απόφασή ένταξης.

Σημείωσε δε πως αν προχωρήσει η ενεργειακή αυτή αναβάθμιση, το ενεργειακό κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου θα μηδενιστεί, επιτρέποντάς τους να συνεχίσει να λειτουργεί στο διηνεκές, και όχι προσωρινά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.