Παραμενει μεγαλο το προβλημα της υποστελεχωσης στη ΔΟΥ Ροδοπης

Από 120 υπαλλήλους το 2012, έχουν μείνει μόνο 38 υπηρετούντες δέκα χρόνια μετά

Η υποστελέχωση παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΟΥ Ροδόπης, όπως και πολλές άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, που δυσκολεύει τόσο την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και επιβαρύνει τους εργαζόμενους σε αυτή.

Αυτό τονίστηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ν. Ροδόπης, που απαρτίζεται από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ (ΔΟΥ, ΥΕΔΔΕ, Κτηματική Υπηρεσία) με τον Πρόεδρο κ. Πασχάλη Μιχαλιτσούδη, να τονίζει πως το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται σε όλο το δημόσιο τομέα.

Ενδεικτικά ανέφερε πως ενώ το οργανόγραμμα της ΔΟΥ Κομοτηνής προβλέπει 58 θέσεις αυτή τη στιγμή ο αριθμός των πραγματικά υπηρετούντων ανέρχεται σε 38, ενώ το 2012, όταν είχε μεταφερθεί η ΔΟΥ Σαπών στην Κομοτηνή, οι υπάλληλοι ανέρχονταν στους 120.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και η κτηματική υπηρεσία, τόνισε, με τους ελάχιστους υπαλλήλους να μην μπορούν να ανταποκριθούν στον όγκο των υποθέσεων, ενώ η ΥΕΔΔΕ έχει χρόνιο ζήτημα με τις εγκαταστάσεις στο χώρο του παλιού τελωνείου.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που είχαν στο παρελθόν, σημείωσε, ήταν και αυτό της έλλειψης σύγχρονων Η/Υ, για το οποίο όμως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κάποια βήματα αναβάθμισης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.