Παραγωγικο μουσικο τριημερο για το Μουσικο Σχολειο Κομοτηνης

Αύριο στη Φιλιππούπολη - Την Τετάρτη και την Πέμπτη με τον Λάκη Χαλκιά για δύο συναυλίες σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Το Δημόσιο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής λειτουργεί από το 1993  και είναι από τα παλαιότερα δημόσια Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας. Σε αυτό το Σχολείο, πέρα από τα μαθήματα γενικής παιδείας, διδάσκονται η έντεχνη δυτική και η ελληνική παραδοσιακή μουσική, με στόχο να αποκτήσουν οι μαθητές μια αξιόπιστη γενική μουσική παιδεία, καθώς και τα απαραίτητα εφόδια για ενδεχόμενες ανώτερες μουσικές σπουδές. Στο Σχολείο λειτουργούν σύνολα εγχόρδων, τζαζ, χορωδίας, ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, τα οποία οργανώνουν πολυπληθείς συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μεγάλη απήχηση στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.
 
Επιβεβαιώνοντας τόσο την ιστορία όσο και τη διαρκή παρουσία του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας το τριήμερο που ακολουθεί, αρχής γενομένης από σήμερα, είναι ένα ιδιαίτερα «παραγωγικό» τριήμερο για το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.
 
Πιο συγκεκριμένα αύριο, Τρίτη, αντιπροσωπία του Μουσικού Σχολείο Κομοτηνής θα βρεθεί στη Φιλιππούπολη προκειμένου να λάβει μέρος σε σειρά εκδηλώσεων στην αρχαία ρωμαϊκή αρένα, που διοργανώνονται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με αφορμή την ανακήρυξή της ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018.
 
Μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί από το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας θα συμπράξουν επί σκηνής με μέλη της Ακαδημίας Μουσικής Χορευτικής και Εικαστικής Τέχνης Φιλιππούπολης, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική  από τη χώρα μας γενικότερα αλλά και από τη Θράκη ειδικότερα.
 
Η παρουσία όμως του Μουσικό Σχολείου Κομοτηνής στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, δεν σταματά εδώ καθώς έπονται την Τετάρτη 10 Μαΐου και την Πέμπτη 11 Μαΐου σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή αντίστοιχα δύο ακόμα μουσικές συμπράξεις αυτή τη φορά με τον σπουδαίο ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά, έναν άνθρωπο “κεφάλαιο” για την ελληνική μουσική.

Ο Λάκης Χαλκιάς

Ο Λάκης Χαλκιάς ανήκει στην τέταρτη γενιά της σημαντικής οικογένειας των Χαλκιάδων, τη μεγαλύτερη μουσική οικογένεια στην Ελλάδα. Από μικρή ηλικία εμφανίζεται δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, όπως η Σωτηρία Μπέλλου, ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ενώ συνεργάστηκε με ρεμπέτες – θρύλους, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Βασίλης Τσιτσάνης. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 μεταβαίνει στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, όπου, μεταξύ άλλων, συνεργάζεται με τον Άντονι Κουήν στην παράσταση «Ζορμπάς». Έχει ερμηνεύσει με μοναδικό τρόπο έργα μεγάλων συνθετών, ανάμεσά τους ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Χρήστος Λεοντής και ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης. Μέσα από τη δισκογραφική του δουλειά και τις πολυπληθείς περιοδείες και συναυλίες του έγινε αγαπητός σε παγκόσμια κλίμακα. Το σπάνιο μέταλλο της φωνής του και η πλούσια εκφραστική του γκάμα τον κατέστησαν τον κατεξοχήν ερμηνευτή του έντεχνου παραδοσιακού λαϊκού τραγουδιού στη χώρα μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.