«Παραδιδονται» εντος ημερων 6 νεοι υπογειοποιημενοι καδοι σε οικισμους του Δημου Κομοτηνης

Τοποθετήθηκαν στους οικισμούς Φαναρίου, Καλλίστης, Νέου Σιδηροχωρίου, Αιγείρου και Κάλχα και αναμένεται η ηλεκτροδότησή τους για να τεθούν σε λειτουργία

Το έργο της υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων, αυτή τη φορά σε οικισμούς του, συνεχίζει ο Δήμος Κομοτηνής,  που πέτυχε την εξασφάλιση ποσού 225.176 ευρώ από πόρους του Πράσινου Ταμείου, ποσό που αντιστοιχεί στο 80% της απαιτούμενης χρηματοδότησης με το υπολειπόμενο να καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου Κομοτηνής.

Οι εργασίες τοποθέτησης έξι συνολικά νέων βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε κεντρικά σημεία, στους οικισμούς του Φαναρίου, της Καλλίστης, του Νέου Σιδηροχωρίου, της Αιγείρου αλλά και του Κάλχα, ενώ όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, κ. Δημήτρης Καρασταύρου. έχουν ήδη γίνει και οι απαραίτητες δοκιμές.

Τα εν λόγω συστήματα αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ.Καρασταύρου το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των κάδων είναι ότι εξυπηρετούνται από συμβατικά απορριμματοφόρα, δεν απαιτείται δηλαδή η αγορά ειδικού απορριμματοφόρου ώστε να αδειάσουν.

Οι τέσσερις εκ των συνολικά έξι κάδων έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία, μετά και τις απαραίτητες δοκιμές που προηγήθηκαν, ενώ η δημοτική αρχή βρίσκεται εν αναμονή της ολοκλήρωσης συγκεκριμένων υποδομών που αφορούν στην ηλεκτροδότησή τους από την ΔΕΔΔΗΕ.

Οι υπόγειοι κάδοι πέραν της πρακτικής λειτουργίας τους αναμένεται να συμβάλλουν και στην αισθητική αναβάθμιση των οικισμών στους οποίους τοποθετήθηκαν, που ειδικά στην περίπτωση του οικισμού του Φαναρίου κρίνεται απαραίτητη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.