Παραδειγμα για τις αλλες περιφερειες θελει να κανει η ΠΑΜΘ την Εβδομαδα Δημοσιας Υγειας

Συνεχίστηκαν την κεντρική πλατεία η δράσεις της εβδομάδας, μαζί με κάποιες που είχαν αναβληθεί λόγω βροχής

Σε καλή πορεία, παρά τις δυσκολίες του καιρού, βρίσκεται η  Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας στην ΠΕ Ροδόπης, που διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ, σύμφωνα με τους διοργανωτές της.

Μάλιστα την Πέμπτη 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία, μαζί με τις ήδη προγραμματισμένες, δράσεις που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για την Δευτέρα, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της βροχόπτωσης.

Έτσι στην κεντρική πλατεία ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης ενημέρωσε τον πληθυσμό για την σωστή χρήση των φαρμάκων, τη σημασία της ανακύκλωσης με καταστροφή των ληγμένων και διάθεση σε τρίτους των αχρησιμοποίητων οικιακών φαρμάκων, ενώ εργαζόμενοι μαζί με τους εθελοντές και τους ασκούμενους πρακτικής άσκησης του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ παρουσίασαν τις δράσεις του, και ενημέρωσαν για το κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας, για την αυτόνομη διαβίωση, αλλά και για τον εθελοντισμό.

Παράλληλα το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Χαμόγελο» πραγματοποίησε Bazaar με τις κατασκευές των ωφελούμενων, τα έσοδα από τις οποίες θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση» πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια με τους ωφελούμενους και δράσεις για την ευαισθητοποίηση για τους κωφάλαλους και τυφλούς.

Όπως τόνισε η κ. Μαρία Σεβδυνίδου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης, η Εβδομάδα εξελίσσεται πάρα πολύ καλά, και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους, με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και τη δραστήρια συμμετοχή φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε αυτή.

Με την Εβδομάδα να οδεύει προς το κλείσιμό της, θα κάνουν ένα απολογισμό για τη δράση, που θέλουν να γίνει θεσμός για όλη την ΠΑΜΘ, με την κ. Σεβδυνίδου να εκφράζει την ελπίδα πως θα το επιτρέψουν οι συνθήκες, ώστε να γίνει και την επόμενο χρονιά και να αποτελέσει η Περιφέρεια παράδειγμα σε αυτό τον τομέα για τις υπόλοιπες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.