Παρα τις ελλειψεις πλουσια η δραστηριοτητα του ΚΕΘΕΑ στην ΑΜΘ

Συνάντηση κλιμακίου ΚΚΕ και ΚΝΕ ΑΜΘ με τον υπεύθυνο του θεραπευτικού προγράμματος

Τη Δευτέρα 20 Ιούνη 2022 κλιμάκιο της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη γραμματέα της ΕΠ ΑΜΘ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΣΠ ΑΜΘ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Τριανταφυλλίδη Γιώργο μέλος του ΓΠ και γραμματέα του ΤΣ Έβρου της ΚΝΕ, επισκέφτηκε το Πολυδύναμο Κέντρο ΑΜΘ του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ με έδρα την Αλεξανδρούπολη και συνομίλησε με τον Υπεύθυνο του Θεραπευτικού Προγράμματος, κ. Αντώνη Ραφτόπουλο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών που είναι στις 26 Ιουνίου.

Από την συζήτηση αναδείχτηκε η πλούσια δραστηριότητα του ΚΕΘΕΑ σε όλη την περιοχή της ΑΜΘ με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων και του επιστημονικού δυναμικού παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα. Το μισό προσωπικό έχει προσληφθεί και απασχολείται με ολιγόμηνες συμβάσεις (ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ κλπ.) χωρίς πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Αναδείχτηκαν επίσης οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για δράσεις πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης μιας και η περίοδος της πανδημίας όξυνε το πρόβλημα των εξαρτήσεων.

Το κλιμάκιο του Κόμματος ανέδειξε τη θέση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, τις κοινωνικές αιτίες που δημιουργούν και εντείνουν το πρόβλημα. Αντάλλαξε σκέψεις για το πώς μπορούν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος που δραστηριοποιούνται σε διάφορους φορείς σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ να εντείνουν την παρέμβαση σε αυτό το μέτωπο ώστε να πολλαπλασιαστούν οι δράσεις, οι εκδηλώσεις, η συζήτηση και η ευαισθητοποίηση για αυτό το πρόβλημα που αγγίζει χιλιάδες οικογένειες στην περιοχή μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο αυτή τη περίοδο με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών.

Ακόμη, εξέφρασε την πάγια στήριξή του στους εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ και στα αιτήματά τους για κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, για την αύξηση της απαραίτητης κρατικής χρηματοδότησης για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που μεγαλώνουν καθημερινά.

Τέλος, το κλιμάκιο αναφέρθηκε στη στήριξή του στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ με τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων των εργαζομένων, των χρηστών και των οικογενειών τους, καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης της θεραπευτικής λειτουργίας και των «στεγνών προγραμμάτων» του κόντρα στη στρατηγική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που επιτάσσουν τη λογική της «μείωσης της βλάβης» ως δήθεν αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.