Παντα πιστος στην υπηρεσια της ενημερωσης και της προληψης ο Συλλογος Καρδιοπαθων Ροδοπης

«Εγκαταστάθηκε» στην Πλατεία και ενημέρωσε τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Ενημέρωση για τους τρόπους με τους οποίους ο κορωνοϊός επηρεάζει την καρδιά μας, αλλά και άλλα ζωτικά όργανα, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθών Νομού Ροδόπης το απόγευμα της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Η ενημέρωση, η οποία θα επαναληφθεί και το πρωί της Κυριακής 3 Οκτωβρίου διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό.

Δυσκολίες τον καιρό του κορωνοϊού

Ο σύλλογος θέλει να καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς ως μια γιορτή υγείας των πολιτών της Κομοτηνής και της Ροδόπης, σημείωσε ο Πρόεδρος κ. Σάββας Τοκμακίδης, που τόνισε πως σύλλογοι σαν τον δικό τους, που αποτελούνται από ευπαθή άτομα, παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία για να λειτουργήσουν τον καιρό του κορωνοϊού. Τα μέλη τους, σημείωσε, συμμετείχαν ομαδικά σε τμήματα άσκησης του εργαστηρίου του ΤΕΦΑΑ, αλλά και σε προγράμματα στο κολυμβητήριο, τα οποία έχουν σταματήσει.

Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Καρδιοπαθών

Την ίδια ώρα σταμάτησαν οι κοινωνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούσαν, καθώς και οι εκδρομές τους, γιατί ως σύλλογος που πρεσβεύουν την υγεία, θέλουν να προστατέψουν όσο το δυνατό περισσότερο τα μέλη τους.

Για αυτό και επέλεξαν το χώρο αυτό που είναι ανοιχτός, και κρατώντας τα μέτρα προστασίας, θέλησαν να ενημερώσουν τα μέλη τους για τον τρόπο με τον οποίο ο κορωνοϊός πλήττει όλο το σώμα.

Απαραίτητη η άσκηση στην καθημερινότητα

Η πανδημία, και τα περιοριστικά μέτρα που έφερε μαζί της, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, κάτι που φαίνεται και από τις πρώτες μελέτες που έχουν γίνει, όμως υπάρχουν και ενθαρρυντικά στοιχεία, που δείχνουν πως όποιοι έκαναν άσκηση, έστω και μέσα στο σπίτι, μπόρεσαν να ξεφύγουν, ακόμα και να βελτιώσουν την υγεία τους.

«Πρέπει να κινούμαστε, και αυτός είναι ένας λόγος που βρισκόμαστε εδώ, για να δείξουμε ότι η άσκηση είναι σημαντική, και βελτιώνει και το ανοσοποιητικό σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε θεωρεί πως αν είχαμε συνεχώς καμπάνιες για την άσκηση, ανάλογες με αυτές που έγιναν για τον κορωνοϊό, θα είχαμε δει την νοσηρότητα που προέρχεται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής να μειώνεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.