Παντα ανοιχτο στην κοινωνια και τις συνεργασιες το ΣΔΕ Κομοτηνης

Ξεκινά τη χρονιά με 127 εκπαιδευόμενους

Αγιασμό για το νέο έτος, τον πρώτο μετά από πολλά χρόνια, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 21 Νοεμβρίου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του να βρεθούν πιο κοντά, και να γιορτάσουν την έναρξη μιας δημιουργικής χρονιάς.

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε για την νέα χρονιά, ενώ το παρών έδωσε και ο Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής κ. Τζιχάτ Χαλήλ.

Ακολούθησε μια μικρή συνεστίαση, με εδέσματα τα οποία έφτιαξαν εκπαιδευόμενοι του σχολείου, τα οποία τιμήθηκαν από όλους, σε μια ένδειξη αγάπης για το σχολείο και τον συνάνθρωπο, τόνισε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ηλίας Βλάχος.

Συνεχίζει τις συνεργασίες το ΣΔΕ

Το σχολείο, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, βρίσκεται σε καλή κατάσταση όσο αφορά τα οικονομικά δεδομένα και τα υλικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει όλη τη χρονιά, ακόμα και την επόμενη, τόνισε, ενώ το μόνο που απομένει είναι να προσέλθουν οι ωρομίσθιοι συνάδερφοί τους, που έχουν ήδη ενημερωθεί για τις ώρες που θα πάρουν και αναμένεται να αναλάβουν τις θέσεις τους από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έδιναν πάντα, και συνεχίσουν να δίνουν, έμφαση στις συνεργασίες, και το ίδιο θα κάνουν και φέτος, πραγματοποιώντας την πρώτη ενημέρωση των εκπαιδευόμενών του, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» με ενημέρωση για τον προσυμπτωματικό γυναικολογικό έλεγχο και τον καρκίνο του μαστού, καθώς και με το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής exagono, το οποίο θα πραγματοποιήσει ενημέρωση την Παρασκευή.

«Προσπαθούμε να κάνουμε νέες συνεργασίες, και φυσικά να επωφεληθούμε των δραστηριοτήτων και άλλων φορέων προκειμένου να δώσουμε στους μαθητές μας οτιδήποτε καινούριο χρειάζεται και είναι απαραίτητο για την ζωή τους,  επαγγελματική, οικογενειακή και ατομική» τόνισε.

Πρωτοφανής η συμμετοχή στο σχολείο

Η δουλειά που γίνεται στο σχολείο φαίνεται και από τον αριθμό των εκπαιδευόμενων φέτος, που έφτασε τους 127 εκπαιδευόμενους, από τους οποίους οι 75 του πρώτου έτους, κάτι ασυνήθιστο για ΣΔΕ, ακόμα και από τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησαν να λειτουργούν και να δίνουν την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να ολοκληρώσουν τις υποχρεωτικές σπουδές τους.

«Πηγαίνουμε πολύ καλά. Και ευελπιστώ να έχουμε μια καλή χρονιά» σημείωσε, ενώ τους ενθαρρύνει το γεγονός ότι έχουν πολλούς απόφοιτους που προχωρούν στα λυκειακές τους σπουδές, και κάποιοι από αυτούς έφτασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μάλιστα ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους είναι και νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες, που βρίσκονται στην πόλη μας για πολλά χρόνια και θέλουν να εκπαιδευτούν, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Βλάχο δείχνει πως το σχολείο τους είναι ανοιχτό για όλους εκείνους που έχουν τα απαραίτητα χαρτιά, αποδέχονται τις αρχές του σχολείου και μπορούν και θέλουν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου.

Σε καλή κατάσταση το σχολείο

Τέλος όσο αφορά τις υποδομές, το σχολείο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με το μόνο που χρειάζεται να είναι η τακτική συντήρηση, όπως ελαιοχρωματισμοί κτλ., μιας και οι αίθουσές του χρησιμοποιούνται τα πρωϊνά από το 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο, που είναι φυσικό να δημιουργήσει περισσότερες ανάγκες λόγω της φυσιολογικής φθοράς, σε συνδυασμό με την παλαιότητα του κτιρίου.

Όμως είναι πολύ θετικό, τόνισε ο κ. Βλάχος, πως τα Παιδιά του Γυμνασίου σέβονται πάρα πολύ το σχολείο, η συνεργασία τους με την διευθύντρια είναι πολύ καλή, και θεωρεί πως με τη βοήθεια του Δήμου δεν θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.