Πανο για τις πυρκαγιες απο την Utopia A.D.

«Εμπρηστές είναι τα κράτη και οι πολυεθνικές»

Πανό για τις πυρκαγιές στην πλατεία Ειρήνης τοποθέτησε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου το Αναρχικό Στέκι Utopia A.D.. Ταυτόχρονο η αναρχική συλλογικότητα προέβη στην επανατοποθέτηση του πανό για το ναυάγιο-δολοφονία των μετανασ(τρι)ών στην Πύλο το οποίο κάποιοι άγνωστοι κατέβασαν.

Σε μήνυμά της η Utopia A.D. επισημαίνει:

«Κάθε χρόνο βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Πυρκαγιές να κατακαίουν διάφορα σημεία του Ελλαδικού χώρου, καταστροφή χλωρίδας και πανίδας, εκκενώσεις περιοχών και για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός ”αδυνατεί” να επιτελέσει το έργο που του έχει ανατεθεί.

Πάντα θα υπάρχει μια ”ασύμμετρη απειλή” ως δικαιολογία. Κάποτε ήταν οι ”προβοκάτορες-εμπρηστές”, άλλοτε ο ”Στρατηγός Άνεμος”, τώρα η κλιματική αλλαγή. Ότι κι αν ισχύει από τα παραπάνω, αρκεί μια ματιά στις αιτήσεις αδειών από εταιρίες για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών, έτσι ώστε κάποιος να καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι οι φλεγόμενες περιοχές ταυτίζονται με τις αιτήσεις. Κάτι ακόμα που ενισχύει το παραπάνω συμπέρασμα, είναι ότι παρατηρείται οικοδομική δραστηριότητα, (βίλες που ξεφυτρώνουν) σε προστατευόμενες περιοχές.

Αν και κάθε χρόνο ζούμε την ”μέρα της Μαρμότας”, ο κρατικός μηχανισμός παραμένει κατώτερος των περιστάσεων, χωρίς καμία διάθεση βελτίωσης, ενώ ταυτόχρονα κάνει την ατομική ευθύνη σημαία του, ρίχνοντας το μπαλάκι στους πολίτες.

Μέχρι στιγμής η αυτοοργάνωση των εθελοντών και των ντόπιων κατοίκων φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα από τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος αντί να συνδράμει, συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλά, να καταστέλλει (ξυλοδαρμοί πυρόπληκτων, παρεμπόδιση εθελοντών).

Όλα αυτά δεν γίνονται λόγω τις ανικανότητας του κράτους, αλλά γιατί συνειδητά το ίδιο επιλέγει να ενισχύει την καταστολή, τον έλεγχο και την επιτήρηση. Δεν είναι τυχαίο ότι αποφάσισε να υποβαθμίσει την Πυροσβεστική, όπως έκανε προηγουμένως με το ΕΣΥ παράλληλα με την ενίσχυση της αστυνομίας και του στρατοί.

Η ανάπτυξη τους ανθίζει στις στάχτες μας. Ας ανθίσει η επανάσταση στις δικές τους.

Αλληλεγγύη στους-στις πυρόπληκτους/ες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.