Πανω απο το 70% οι εργαζομενοι με ανοσια στους Δημους της Ροδοπης

Πρώτος ο Δήμος Ιάσμου σε εργαζόμενους που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, ακολουθούν οι δήμοι Αρριανών, Μαρωνείας Σαπών και Κομοτηνής

Πάνω από το μέσο όρο των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, βρίσκονται και οι τέσσερις δήμοι της Ροδόπης, σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και επεξεργάστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών , από τους 108.913 εργαζόμενους που υπηρετούν στους 332 Δήμους, έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει οι 74.884 ( ποσοστό 70%), ενώ 34.029 είναι υπόχρεοι στο να υποβάλλονται σε rapid test.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, σε 176 Δήμους το ποσοστό των εμβολιασμένων ή νοσήσαντων εργαζομένων είναι πάνω από 70%. Σε 125 είναι άνω του 60%, σε 29 άνω του 50% και μόλις σε δύο είναι κάτω από 50% .

Στη Ροδόπη το υψηλότερο ποσοστό έχει ο Δήμος Ιάσμου, με 79%, και ακολουθούν ο Δήμος Αρριανών, με 76%, ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, με 73%, με τελευταίο τον πολυπληθέστερο σε αριθμό εργαζομένων Δήμο, τον Δήμο Κομοτηνής, με 71%.

Ικανοποίηση από την ΚΕΔΕ

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είμαι ικανοποιημένος από την υπεύθυνη στάση που επιδεικνύει για μια ακόμη φορά αυτή τη δύσκολη περίοδο, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στους Δήμους μας, απέναντι στο ζήτημα των εμβολιασμών.

Σχεδόν το 70% έχει ήδη εμβολιασθεί ή νοσήσει και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα τα πάμε ακόμη καλύτερα.

Με λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια και ενημέρωση, ώστε να πειστούν και όσοι εργαζόμενοί μας δεν έχουν μέχρι σήμερα εμβολιασθεί για τα οφέλη του εμβολιασμού,  είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να θωρακίσουμε την υγεία του συνόλου σχεδόν του προσωπικού μας. Στη μάχη με τον covid τους χρειαζόμαστε όλους υγιείς, στο πλευρό των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών».

Ακολουθεί η λίστα όλων των δήμων της χώρας:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.