Πανω απο ενα μηνα μετα καμια μεριμνα για τα 400 σκυλια που ζουν στην χωματερη της Ξανθης

Αδεσποτούλια Ξάνθης: «Κάθε μέρα που περνάει χάνονται δεκάδες ζώα»

Ένα μήνα και μια εβδομάδα μετά από την κραυγή για βοήθεια από τα Αδεσποτούλια Ξάνθης, το μαρτύριο των αδέσποτων ζώων στη χωματερή της Ξάνθης συνεχίζεται σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Φιλοζωικό Σωματείο. Με ανακοίνωσή του το Σωματείο βάζει στο κάδρο των ευθυνών τόσο την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και κεντρικό κράτος επισημαίνοντας πως παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις δεν έχουν κάνει τίποτα ένα μήνα μετά τη δημοσιοποίηση των συνθηκών στις οποίες διαβιούν πάνω από 400 ζώα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς μας επισκέφθηκε στις 24/1 και συναντήθηκε και με τους 4 δημάρχους του Νομού Ξάνθης και υποσχέθηκε ότι θα δώσει λύση το συντομότερο δυνατόν. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση».

Παράλληλα κάνει γνωστό πως «αυτή τη στιγμή τα ζώα σιτίζονται από εμάς χάρη στις δωρεές σωματείων από το εξωτερικό, από την Ελλάδα, από εταιρίες της χώρας μου και απλούς πολίτες» τους οποίους ευχαριστεί θερμά.

«Είμαστε εθελοντές και αυτή τη στιγμή σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος της κατάστασης στις πλάτες μας.  Και οικονομικά και συναισθηματικά.  Όπως χιλιάδες εθελοντές σε ολόκληρη την Ελλάδα» υπενθυμίζει το σωματείο στη συνέχεια για να τονίσει προς πάσα κατεύθυνση πως «δεν μας αξίζει να μας κουνάει κανένας το δάχτυλο, να πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε επειδή κάποιος άλλος δεν εφαρμόζει τις υποχρεώσεις του και τα καθήκοντά του ή να υπάρχουν υπόνοιες ότι εμείς καταχραστήκαμε χρήματα εις βάρος των ζώων. Κάθε μέρα που περνάει χάνονται δεκάδες ζώα.  Γι’ αυτό πλέον φωνάζουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση και τα ζώα να φύγουν από εκεί ΧΘΕΣ και η δημοτική αρχή να αρχίσει να εφαρμόζει την νομοθεσία όπως οφείλει.  Όχι μόνο στην Ξάνθη. Σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Απάντηση για τα περί πιστότητας φωτογραφιών και βίντεο

Το Σωματείο στην ίδια ανακοίνωση απαντά επίσης σε φήμες και διαδόσεις που αμφισβητούν την πιστότητα των βίντεο και των εικόνων που δημοσιεύει από τη χωματερή της Ξάνθης επισημαίνοντας τα εξής:

«Επειδή ακούσαμε κάποιες διαδόσεις από διάφορες πηγές πχ ότι οι φώτο και τα video είναι παλιά ή ψεύτικα, ότι δεν είναι από την χωματερή, ότι τα σκυλιά τα έφεραν από την Βουλγαρία και τα παράτησαν εκεί (πως είναι δυνατόν να περάσουν τα σύνορα τόσα σκυλιά χωρίς χαρτιά;), ότι τα πήγαν εκεί οι φιλοζωικές οργανώσεις (τα Αδεσποτούλια Ξάνθης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η επανένταξη αδέσποτων σκύλων σε χωματερές απαγορεύεται και επιπλέον το θεωρούν απαράδεκτο και αδιανόητο), ότι πήγαν εκεί μόνα τους προς αναζήτηση τροφής (η απόσταση από την πόλη της Ξάνθης είναι τεράστια για να φύγουν τόσα σκυλιά από εκεί και να καταλήξουν στην χωματερή για να τρώνε τι; Τα πλαστικά και τα αλουμίνια της ανακύκλωσης;) κτλ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

1. Το 2020 είχε γίνει έγγραφη καταγγελία από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) για τον δήμο Τοπείρου όπου αναφέρεται ότι η Δημοτική Αρχή Τοπείρου μετέφερε στην χωματερή τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονταν εντός των ορίων του. Τα ζώα αυτά δεν είχαν στειρωθεί, δεν είχαν Microchip και δεν είχαν καταγραφεί.

2. Πολλά από τα σκυλιά που περιθάλψαμε από την χωματερή ελέγχθηκαν και έχουν Microchip καταχωρημένο στον Δήμο Ξάνθης.

3. Επειδή ακούσαμε ότι είμαστε υπερβολικοί για το όλο θέμα και κάποιοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για τις εικόνες που δείχνουμε, έχουμε να πούμε τα εξής: Κάθε μα κάθε μέρα που περνάει στην χωματερή ξεψυχούν ζώα. Ζώα που υποφέρουν, που εξακολουθούν και γεννάνε και πολλαπλασιάζονται.

4. Οι φωτογραφίες και τα video είναι 100% πραγματικά είναι από την χωματερή της Ξάνθης. Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει μόνο στην Ξάνθη. Και τα σκυλιά δεν είναι ούτε 50 ούτε 70 ούτε 90 ούτε 100. Έχουν στειρωθεί τουλάχιστον 250 σκυλιά και υπάρχουν πάνω από 200 στον χώρο της χωματερής τα οποία είναι φοβικά και κρύβονται. Τα ζώα αυτά είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της χωματερής σε μια έκταση 120 στρεμμάτων. Και εξακολουθούν να πεινάνε, να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.