Πανω απο 400 οικογενειες εχει βοηθησει το Κεντρο Στηριξης Παιδιου και Οικογενειας Κομοτηνης

Το καθιερωμένο του Χριστουγεννιάτικο bazaar πραγματοποίησε το Κέντρο στην πλατεία της Κομοτηνής

Το δικό τους μήνυμα αγάπης στα παιδιά που το έχουν ανάγκη έστειλαν, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, όσοι συμμετείχαν στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο bazaar του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS.

Σε αυτό όποιος επιθυμούσε μπορούσε να αγοράσει χριστουγεννιάτικα στολίδια και είδη, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το Κέντρο και τις δράσεις του που στηρίζουν την τοπική κοινωνία.

Όπως τόνισε η συντονίστρια του Κέντρου κ. Φελίνα Καζάκου, είναι χαρά τους που μπορούν, μετά την μη λειτουργία πέρυσι, να επικοινωνήσουν με τον κόσμο και κυρίως να προβάλλουν το σημαντικό έργο που γίνεται μέσα από το κέντρο στήριξης.

«Πολλές φορές αυτές οι μικρές γιορτές, είναι πολύ σημαντικές κυρίως για να μεταδίδεις αυτό που θέλεις ως φορέας» τόνισε, την ώρα που ο οργανισμός έχει κάνει τα τελευταία χρόνια σημαντικό έργο στην πόλη της Κομοτηνής αλλά και όλη τη Ροδόπη, με την δημιουργία του Κέντρου στήριξης Παιδιού και οικογένειας στις Σάπες.

Οι δύο αυτές σημαντικές δομές λοιπόν έχει εξυπηρετήσει πάνω από 400 οικογένειες, όμως δυστυχώς κάθε χρόνο οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, για αυτό και είναι σημαντικό να έχουν τη στήριξη των συμπολιτών μας και όλων των φορέων.

Τα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος δεν χρηματοδοτούνταν ποτέ, ενώ λόγω της κρίσης έχουν πάψει και πολλές χορηγίες, κάτι που σημαίνει πως οι πόροι με τους οποίους προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές είναι ελάχιστοι.

Για αυτό και ευχαρίστησε όλους τους κατοίκους της πόλης και τους μαθητές των σχολείων που έχουν στηρίξει τη δομή όλο αυτό το διάστημα, καθώς και το προσωπικό και τη διοίκηση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, που ανταποκρίνονται πάντα στις ανάγκες και τα θέλω τους.

«Εύχομαι να έχουμε όμορφες γιορτές, να είναι οι τελευταίες που γίνονται κάτω από αυτές τις συνθήκες» ανέφερε η κ. Καζάκου για να διαβεβαιώσει κλείνοντας πως η Τοπική Διοικούσα επιτροπή συνεχίζει να σχεδιάζει για το μέλλον των κέντρων και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που δημιουργούνται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.