Πανω απο 2.300 αιτησεις για το προγραμμα αντιμετωπισης της ανθρωπιστικης κρισης

Στα ΚΕΠ του Δήμου Κομοτηνής - Βασίλης Πάντσιος - «Στην Κομοτηνή ο μεγαλύτερος αριθμός των αιτήσεων αφορά στην επιδότηση της σίτισης»

Ξεπερνούν τις 2.300 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στα ΚΕΠ του Δήμου Κομοτηνής, για ένταξη στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Κι ενώ η προσέλευση πολιτών συνεχίζεται απρόσκοπτα, η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Μαΐου, μετά την παράταση που αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .
 
Σύμφωνα με τον Διευθυντή των ΚΕΠ του Δήμου Κομοτηνής κ. Βασίλη Πάντσιο, ο μεγαλύτερος αριθμός των αιτήσεων αφορά στην επιδότηση της σίτισης που κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ για οικογένειες με παιδιά. Μικρότερο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος αναλογικά με τον αριθμό των αιτήσεων. Με την επιδότηση ενοικίου, να έρχεται μάλλον τελευταία σε ζήτηση, συγκριτικά με τις άλλες δύο παροχές που προβλέπει το πρόγραμμα.
 
Οι περισσότεροι από τους πολίτες της περιοχής που πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο σχετικός νόμος, επέλεξαν να απευθυνθούν στους πιστοποιημένους χειριστές ηλεκτρονικών αιτήσεων των ΚΕΠ για την υποβολή της αίτησης τους ενώ λιγότεροι ακολούθησαν την επιλογή της ηλεκτρονικής υποβολής διά της σελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.