Πανηγυρακι χαμογελων και δημιουργιας

Η τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς των παιδικών σταθμών του Δήμου Κομοτηνής

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής γιόρτασαν και φέτος τη λήξη της σχολικής χρονιάς με το καθιερωμένο «Πανηγυράκι της χαράς» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο μικρό παρκάκι, δίπλα στην Περιφέρεια.
 
Γονείς, εκπαιδευτικοί και κυρίως οι μικροί πρωταγωνιστές της ημέρας, οι μαθητές των παιδικών σταθμών του Δήμου διασκέδασαν με την καρδιά τους αποδεικνύοντας παράλληλα την δουλειά που έγινε καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς όπου φιλοξενήθηκαν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Ανακυκλώσιμα λουλούδια από μπουκάλια, τεχνική με άμμο, βαρκούλες, σαγιονάρες, καβαλέτα, ανθρωπάκια και καραβάκια είναι μόνο μερικές από τις κατασκευές που έφτιαξαν τα παιδιά μαζί με τις παιδαγωγούς τους στον υπαίθριο χώρο του πάρκου, συνοδεία μουσικής, χορού και χαμόγελων.
 
Παρόντες φυσικά μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ.κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος και Κλεοπάτρα Στογιαννίδου αντίστοιχα, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου και η υπεύθυνη λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Δήμου κ. Μαρία Μερέτη. 

Νίκος Σωτηρακόπουλος «Μέσα από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής επιτυγχάνεται η ομαλή μετάβαση των παιδιών από την οικογένεια στην κοινωνία, με ασφάλεια, αγάπη και άνεση»

Για το τέλος μίας εποικοδομητικής χρονιάς έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος επισημαίνοντας την σημασία της ομαλής μετάβαση του παιδιού από την οικογένεια στην κοινωνία, που επιτυγχάνεται μέσα από τις δομές αυτές του Δήμου ομαλά, με «ασφάλεια, αγάπη και άνεση». Όπως επεσήμανε μάλιστα αυτό μαρτυρούν και τα χαμόγελα παιδιών, γονέων αλλά και εκπαιδευτικών την ημέρα αυτή, αλλά και η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει για τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς του δήμου « που οδήγησαν στην δημιουργία δύο νέων παιδικών σταθμών, στο Ροδίτη και το Κόσμιο και την δημιουργία δύο νέων αιθουσών στις ήδη υπάρχουσες δομές της Κομοτηνής, η μία εκ των οποίων λειτούργησε και κατά την διάρκεια της χρονιάς».
 
Ο κ. Σωτηρακόπουλος στάθηκε επίσης και στον προληπτικό έλεγχο των παθήσεων των οφθαλμών που πραγματοποιεί από φέτος ο δήμος Κομοτηνής, την ώρα που η πολιτεία πέρυσι διέκοψε την υποχρεωτική εξέταση των παιδιών νηπιαγωγείου και δημοτικού, με περισσότερα όπως είπε από 600 παιδιά να έχουν ήδη εξεταστεί και να έχουν διαπιστωθεί προβλήματα για τα οποία απευθύνθηκαν στην συνέχεια σε εξωτερικούς οφθαλμίατρους.
 
Κλείνοντας ο κ. Σωτηρακόπουλος ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στην προσχολική τους εκπαίδευση στα παιδιά που αποχωρούν από τους παιδικούς σταθμούς για τα νηπιαγωγεία καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν για την διοργάνωση της τελετής αυτής και γενικότερα στην ορθή λειτουργία των παιδικών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. 

Κλεοπάτρα Στογιαννίδου «Ουσιαστικό, σημαντικό και δημιουργικό το έργο που γίνεται στις δομές του δήμου»

Την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως από το εκπαιδευτικό προσωπικό επισήμανε στις δηλώσεις της και η αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ.Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό, ουσιαστικό και δημιουργικό έργο που αποδεικνύεται από την γιορτή αυτή λήξης της σχολικής χρονιάς. 

Νατάσα Λιβεριάδου «Αισιοδοξούμε για μία ακόμα καλύτερη σχολική χρονιά από τον Σεπτέμβρη»

Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ.Νατάσα Λιβεριάδου εξήρε επίσης των προσπάθεια των εκπαιδευτικών για την καλύτερη δυνατή διαπαιδαγώγηση των παιδιών, επισημαίνοντας την άψογη λειτουργία των παιδικών σταθμών του δήμου αλλά και την αισιοδοξία της για μία ακόμη καλύτερη σχολική χρονιά του χρόνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.