Πανελληνιες με ολα τα απαραιτητα μετρα στη Ροδοπη

7+1 Εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην περιοχή μας για τους μαθητές

Μαίρη Κοσμίδου
«Εφόσον οι εξεταζόμενοι έχουν ετοιμαστεί σωστά, θα πρέπει να δώσουν τον αγώνα τους με ηρεμία και ψυχραιμία»

Με το μάθημα της Έκθεσης, ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Περίπου 700 μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα δίνοντας τον αγώνα τους υπό ιδιότυπες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη Ροδόπη, θα λειτουργήσουν 8 εξεταστικά κέντρα, 7 για τα ΓΕΛ και 1 για τους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ, με τους υποψηφίους να προσέρχονται σε τάξεις, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να διαφυλαχθεί τόσο η ακεραιότητα των εξετάσεων, αλλά και η υγεία των συμμετεχόντων. Έτσι ισχύει, όπως γινόταν και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, η απόσταση του 1,5 μέτρων, με το μέγιστο των 15 μαθητών ανά τάξη.

Διαμόρφωση στις αίθουσες και κατάλληλες αποστάσεις

Όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις, διαβεβαίωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου, με τις αίθουσες να έχουν διαμορφωθεί, να έχουν οριστεί οι επιτηρητές με τα προγράμματά τους να έχουν καθοριστεί, ενώ ο Δήμος έχει παραλάβει τα απολυμαντικά, τα οποία θα διαμοιράσει σύμφωνα με τις ανάγκες των εξεταστικών κέντρων.

«Είμαστε έτοιμοι, ευχόμαστε καλή επιτυχία στους υποψηφίους και τους συμβουλεύουμε να μην φεύγουν από το σπίτι χωρίς τα απαραίτητά» ανέφερε η κ. Κοσμίδου. Ποια είναι αυτά τα απαραίτητα; Το Δελτίο εξεταζόμενου υποψηφίου, και ό,τι θα πρέπει να έχουν μαζί τους για να ανταποκριθούν στο γράψιμο.

Τόνισε δε πως δεν επιτρέπονται στις αίθουσες σημειώσεις και κινητά, ενώ τους παραίνεσε να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό ή χυμό, αφενός γιατί η διαδικασία είναι πολύωρη, αφετέρου γιατί τα κυλικεία στα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω του κορωνοϊού.

Η κ. Κοσμίδου σημείωσε πως υπάρχει και ένα ειδικό εξεταστικό κέντρο, το οποίο είναι συγχρόνως και βαθμολογικό, όπου διαγωνίζονται οι μαθητές που ανήκουν στην κατηγορία των φυσικώς αδυνάτων, που θα κληθούν να δώσουν τις εξετάσεις προφορικά.

Πάντως η κ. Κοσμίδου τόνισε προς όλους τους εξεταζόμενους πως θα πρέπει να προσεγγίσουν με το σωστό τρόπο τις εξετάσεις αυτές: «Εφόσον έχουν ετοιμαστεί σωστά, θα πρέπει να δώσουν τον αγώνα τους με ηρεμία και ψυχραιμία» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.