Πανελληνια Ημερα Σχολικου Αθλητισμου και στην Κομοτηνη

Το Πανθρακικό ήταν ο χώρος που επέλεξαν για τη μέρα πολλά σχολεία της πόλης την Παρασκευή

Ως η «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού -Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018» ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, με πολλά σχολεία της Κομοτηνής να επιλέγουν να ασκηθούν στο Πανθρακικό Στάδιο.
 

Η Ημέρα είχε σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ», με σχολικές μονάδες να υλοποιούν εντός σχολικού ωραρίου διάφορες αθλητικές δράσεις, όπως αερόβιες κινητικές δραστηριότητες δίνοντας έμφαση στο γρήγορο βάδην, καθώς επίσης και τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., καθώς και ομαδικά -ατομικά αθλήματα.
 

Στα σχολεία ήταν δυνατόν να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα- αθλητικές ομοσπονδίες και αθλητικούς οργανισμούς, κάτι που φέτος έκαναν με μεγάλη επιτυχία το 4ο και το 11ο Δ.Σ. Κομοτηνής.
 

Τα δύο σχολεία ενώθηκαν και πραγματοποίησαν μια σειρά από δράσεις, με τη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Π.Α.Ο.Κ Κοσμίου, την ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κομοτηνής, την ομάδα βόλεϊ της Α.Σ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ Κομοτηνής, μελών της ειδικότητας στίβου της ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ, το SPORTS CENTER και την ομάδα AIKIDO του κ. Κώστα Ζαφειριάδη.
 

Έτσι μετά από μια μικρή επίδειξη και ενημέρωση, τα παιδιά ξεχύθηκαν στο στάδιο για τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.