Πανελληνια διακριση για το Μειονοτικο Γυμνασιο – Λυκειο Κομοτηνης

Απέδωσαν το Πυθαγόρειο Θεώρημα με νότες

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής στον 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Τεχνών & Επιστημών (Ε.ΚΕ.ΤΕ.) με τίτλο «Τα Μαθηματικά είναι παντού».

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του σχολείου, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών Γρηγορίας-Καρολίνας Κωνσταντινίδου, Μεχμέτ Μουσταφά και Αϊτίν Χαλήλ, δημιούργησαν ένα βίντεο με αφορμή το Πυθαγόρειο Θεώρημα και τραγούδησαν αποδίδοντας με νότες τα μαθηματικά σύμβολα. Το έργο των μαθητών, που παρουσιάστηκε στις 5 και 6 Απριλίου, απέσπασε θετικές κριτικές και κέρδισε την πρώτη θέση. Στο πλαίσιο της δράσης, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ενθάρρυναν τους μαθητές να πειραματιστούν με νέες πρακτικές διδασκαλίας, ώστε η μάθηση να γίνει πιο ελκυστική και ενδιαφέρουσα.

Συμμετείχαν πάνω από 850 σχολεία

Το 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο στους μαθητές αλλά  σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα να γνωρίσει «τον κόσμο των μαθηματικών», να κατανοήσει ότι «τα μαθηματικά είναι παντού» και υπεισέρχονται σε κάθε δραστηριότητά μας, αποτελώντας τη βάση όλων των επιστημών.

Ο συνολικός αριθμός των σχολείων που παρακολούθησε το φεστιβάλ υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 850.  Στην επίλυση γρίφων συμμετείχαν περισσότεροι από 8000 μαθητές, ενώ οι διακριθέντες στην επίλυση γρίφων, θα λάβουν «αριστείο διάκρισης».

Ο διακεκριμένος καθηγητής του ΜΙΤ, Μανώλης Κέλλης, μέσα από την συνέντευξη του εξήγησε πως τα μαθηματικά, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, βοηθούν στην εξέλιξη της ιατρικής.

Στο φεστιβάλ συμμετείχε και μουσικός-ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος ανέδειξε τη χρησιμότητα των μαθηματικών στις τέχνες και ιδιαίτερα στη μουσική, αφιερώνοντας μάλιστα στους μαθητές ένα τραγούδι, με το οποίο συμπλήρωσε τον τίτλο του φεστιβάλ, «Τα μαθηματικά είναι παντού», με το ρεφρέν «Με τα Μαθηματικά σπάστε όλα τα ταμπού και στην γνώση κάνετε ντου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.