Πανελλαδικη απεργιακη κινητοποιηση AΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

Tην Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου, ΑΔΕΔΥ(Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων) –Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος(ΓΣΕΕ) θα προχωρήσουν από κοινού στη διοργάνωση γενικής πανελλαδικής απεργίας κατά των επικείμενων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις στον δημόσιο και ιδιωτικό φορέα και κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, οι οποίες σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «θα οδηγήσουν σε οριστική διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και σε κατεδάφιση το εναπομείναν κοινωνικό κράτος». Ειδικότερα στην πόλη μας, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εντός της εβδομάδας θα καθορίσει τον τρόπο και που θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ κ. Ιωαννίδης.

Γιώργος Ιωαννίδης, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ Ροδόπης «Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν τηρήθηκαν και έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση των εργαζομένων»

Συγκριμένα, για την αναγκαιότητα της απεργίας, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε: «Η 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρυχθεί για την ερχόμενη Τετάρτη ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, βρίσκει την Ε.Ε να καταγγέλλει τις σχεδιαζόμενες -από την Τρόικα και την Κυβέρνηση- μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις Δημόσιων Επιχειρήσεων, Κοινωφελών Οργανισμών και Υποδομών της χώρας, οι οποίες έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με το δημόσιο συμφέρον. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για πάγωμα στις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν τηρήθηκαν και έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση των εργαζομένων. Καθημερινώς αυξάνεται το ποσοστό των αυτοκτονιών στην χώρα και πάνω από το 30% των εργαζομένων έχει οδηγηθεί στα όρια της φτώχιας. Τα νέα μέτρα θα φέρουν την «λαίλαπα» και θα οδηγήσουν στην καταστροφή και την απόγνωση όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα.

«Η κυβέρνηση τηρεί «σιγή ιχθύος» για να μην αποκαλυφθούν τα μεγάλα συμφέροντα»

Η αδικία και η αγανάκτηση να πληρώνουν οι εργαζόμενοι τα λάθη των κυβερνήσεων, μας βρίσκει αντίθετους καθώς μένουν στο απυρόβλητο οι αρμόδιοι που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην χώρα. Μετά και από την ένοχη «σιωπή» που τηρούν οι κυβερνήσεις καθώς από το 2005 σιωπούν για τα 264 δις που έχουν βγει από την χώρα, με καταθέσεις στην Ελβετία και ενώ έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα για άρση των τραπεζικών λογαριασμών και τα στοιχεία εκείνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση τηρεί «σιγή ιχθύος» για να μην αποκαλυφθούν τα μεγάλα συμφέροντα που καλύπτει.
Με ένα ασφαλιστικό σύστημα που έχει καταρρεύσει, καλούμε όλους τους εργαζομένους, πολίτες, άνεργους να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις αυτές καθώς είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
Εντός της εβδομάδος οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι των εργαζομένων θα καθορίσουμε από κοινού τον χώρο συγκέντρωσης των κινητοποιήσεων. Πιθανόν να είναι η Νομαρχία.».

Εκ μέρους της ΓΣΕΕ, για την πανελλαδική απεργία, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ Μαγαλιός

Παντελής Μαγαλιός, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής «Θέλουν η αμειβόμενη εργασία να φτάσει τα 150 ευρώ!»

«Η επερχόμενη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ βρίσκει τους εργαζομένους σε συσπείρωση καθώς τα νέα μέτρα θα εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο την εργατική τάξη. Τα νέα μέτρα έχουν σκοπό να γίνει η Ελλάδα μια ενιαία οικονομική ζώνη «φτώχιας» καθώς η αμειβόμενη εργασία θα φτάσει μόλις τα 150 ευρώ. Το συνδικαλιστικό κίνημα θα συμμετάσχει στην απεργία με δυναμική παρουσία, που θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα με την παρουσία όλων των σωματείων, αλλά και την επίσκεψη την ερχόμενη Τρίτη στην βιομηχανική Ζώνη που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Επίσης, καλούμε τους ανέργους να συμμετέχουν στις πορείες, καθώς είναι οι πρώτοι που έχουν δεχθεί το πλήγμα της κοινωνικής αδικίας από τα επώδυνα μέτρα.»

 

Η ανακοίνωση της Ε.Ε ΑΔΕΔΥ Ροδόπης για την απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου

«Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ απαιτεί να μπει φραγμός στην ασκούμενη πολιτική, που οδηγεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, «καταργεί» τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο του Κράτους, οδηγεί στην εκχώρηση των Δημοσίων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος στους κερδοσκόπους, μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και της Κοινωνίας προς όφελος των λίγων και ισχυρών και οδηγεί την ελληνική Οικονομία και Κοινωνία στην πραγματική χρεοκοπία και την καταστροφή.

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», ενάντια στο ξεπούλημα, σε ιδιώτες, του αυτοκινητόδρομου και των κάθετων αξόνων του, οι οποίοι συνδέουν την Εγνατία Οδό με τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και την Αλβανία:
o
• 1. Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος -των 670 χλμ.- ο οποίος διέρχεται από τέσσερις Περιφέρειες της χώρας, κατασκευάστηκε αποκλειστικά και μόνο από δημόσιο χρήμα (κοινοτικό, ελληνικό, δάνεια) και κόστισε 6 δις ευρώ, παραχωρείται στους ιδιώτες για εκμετάλλευση, ενώ το Δημόσιο θα επωμιστεί την αποπληρωμή των δανείων(!), που είχαν συναφθεί για την ολοκλήρωση του έργου. Τονίζεται ότι με δημόσιο χρήμα θα ολοκληρωθούν και οι κάθετοι άξονες.
• 2. Το ελληνικό δημόσιο θα στερηθεί περισσότερα από 2 δις ευρώ, που θα προκύψουν ως πλεόνασμα μετά την αφαίρεση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης της οδού και το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του ελλείψει κονδυλίων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.