Πανελλαδικες: Ευστοχα τα θεματα της Φυσικης

Ζάνα Ιωακειμίδου, καθηγήτρια Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο»: «Φέτος περιμένουμε πολλές άριστες επιδόσεις»

«Εύστοχα» χαρακτήρισε η κ. Ζάνα Ιωακειμίδου, καθηγήτρια του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής, στο οποίο διαγωνίστηκαν στη λήξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψήφιοι των ομάδων προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας.

Όπως εξήγησε τα θέματα εξετάζουν τις γνώσεις των υποψηφίων στη Φυσική που διδάχτηκαν, βέβαια όχι μόνο στην Γ΄ Λυκείου, αλλά και σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης και είναι όντως διαβαθμισμένη η δυσκολία.

Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν ερωτήματα, ειδικά στο Β΄ και στο Δ΄ θέμα, που απαιτούν εμβάθυνση στις έννοιες της φυσικής και τα οποία βέβαια θα χωρίσουν τους υποψηφίους με τις άριστες επιδόσεις.

Πρόβλημα δεν παρατηρήθηκε ούτε στις διατυπώσεις των θεμάτων, καθώς όπως εξήγησε η κ. Ιωακειμίδου «τα θέματα ήταν κατανοητά πλήρως και σαφείς οι διατυπώσεις τους. Σε κανένα σημείο δεν υπήρχε ασάφεια, μη καλά διατυπωμένη έκφραση, όλα ήταν πολύ ωραία, εύστοχα δοσμένα».

Ερωτηθείσα τέλος για τις βαθμολογίες, η κ. Ιωακειμίδου εκτίμησε πως «περιμένουμε πολλές άριστες επιδόσεις» και κλείνοντας ευχήθηκε  σε όλα τα παιδιά «να έχουν καλά αποτελέσματα και να ξεκουραστούν  επιτέλους μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά και από δυο χρόνια που ήταν ιδιαίτερα δύσκολα εκπαιδευτικά, αλλά και ψυχολογικά φυσικά για όλους μας, αλλά και για τους μαθητές ειδικά που προετοιμάστηκαν για αυτή τη χρονιά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.