Πανελλαδικες: Διαχειρισιμα διχως ιδιαιτερες δυσκολιες αλλα με πολυ πληροφορια τα θεματα στις ΑΟΘ

Πολύ καλές βαθμολογίες εκτιμά πως θα υπάρχουν στο μάθημα ο Καθηγητής του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο» Παναγιώτης Γεμενιτζής

Αρκετά διαχειρίσιμα, δίχως να δημιουργούν πρόβλημα στους προετοιμασμένους μαθητές και μαθήτριες ήταν τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν κατά την τελευταία ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι υποψήφιοι και υποψήφιες των ΓΕΛ στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, σύμφωνα με τον Καθηγητή του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» κ.Παναγιώτη Γεμενιτζή.

Μοναδική «παραφωνία» κατά τον ίδιο οι πολλές πληροφορίες που δίνονταν και στις εκφωνήσεις αλλά απαιτούνταν και για την ενδελεχή απάντηση των ερωτημάτων, με συνδυασμό μάλιστα κεφαλαίων που ενδεχομένως δυσκόλεψε ή μπέρδεψε από κούραση ή απροσεξία τους υποψηφίους.

Σε επίπεδο δυσκολίας σύμφωνα με τον κ.Γεμενιτζή τα θέματα δεν ήταν δύσκολα τουλάχιστον για όσους είχαν δουλέψει καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, με τον ίδιο να εκτιμά κατ’ επέκταση πως θα υπάρχουν πολύ υψηλές βαθμολογίες.

Αναλύοντας λίγο παραπάνω τα θέματα, στις ασκήσεις θεωρίας, ως θετική έκπληξη παρουσίασε ο ίδιος τις ασκήσεις κατανόησης της θεωρίας, όπως αυτή που απαιτούσε τις μεταβολές των καμπυλών ζήτησης και προσφοράς που τα παιδιά γνωρίζουν και τις διαχειρίζονται στις ασκήσεις, για να εξηγήσει πως οι ασκήσεις κατανόησης αντικατέστησαν τις συνήθεις ερωτήσεις αποστήθισης.

Κατά τον ίδιο κανένα παιδί δεν θα αντιμετώπισε πρόβλημα στην απάντηση του εν λόγω θέματος, ωστόσο μπορεί κάποιος/α να απώλεσε κάποιους βαθμούς λόγω της μη απόλυτης σωστής έκφρασης, όπως δηλαδή ακριβώς αναφέρονται στο βιβλίο.

Λίγο περισσότερο απαιτητικό ήταν το 4ο θέμα δεδομένου ότι συνδύαζε ύλη από τρία διαφορετικά κεφάλαια, δίχως ωστόσο περαιτέρω απαιτήσεις, κι αυτό συγκριτικά με τα άλλα θέματα όπως το τρίτο θέμα που αφορούσε σε ύλη από ένα κεφάλαιο.

Στο πρώτο θέμα και τις ερωτήσεις Σωστού – Λάθους υπήρχαν δύο τρία σημεία που απαιτούσαν προσοχή δίχως ωστόσο ιδιαίτερη δυσκολία, με τον κ.Γεμενιτζή να καταλήγει υπογραμμίζοντας πως ενδεχομένως κάποιοι να δυσκολεύτηκαν και στον διαθέσιμο χρόνο, δεδομένου ότι οι πολλές πληροφορίες απαιτούσαν και ενδελεχή έλεγχο ως προς το κατά πόσο απαντήθηκαν όλα ή αν έλαβαν υπόψιν το σύνολο των διαθέσιμων πληροφοριών, που απαιτούσε και περισσότερο χρόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.